Dappere 7-jarige jongen redt zusje uit brandend huis

Wat een held!

Een huis vol vlammen inrennen: de meesten moeten er niet aan denken, maar de 7-jarige Eli twijfelde geen moment. Hij ging de vlammenzee tegemoet en redde daarmee het leven van zijn 22 maanden oude zusje Erin, die opgesloten zat in haar slaapkamer.

Brand

Op 8 december bleek er een ware held in de 7-jarige Eli te schuilen. Zijn pleegmoeder Nicole werd ’s nachts wakker en ontdekte dat het huis waarin zij sliep met haar man en drie pleegkinderen in vlammen stond. Samen met haar man Chris wist zij haar 2-jarige zoon Elijah en de 7-jarige Eli in veiligheid te brengen, maar het kamertje van Erin was niet meer te bereiken door het vuur.

Heldendaad

“De rook was zo dik, ik kon gewoon niet bij haar kamer komen”, vertelt vader Chris aan CNN. “We gingen naar buiten en probeerden bij haar slaapkamerraam te komen, maar ik kon nergens op staan om erbij te kunnen komen. Ik heb Eli opgetild, en hij kroop daarna door het raam en kon zijn zusje uit haar wiegje tillen”, vertelt Chris trots. “Hij deed iets wat een volwassen man niet eens zou doen.”

Bang

Het was maar goed dat de 7-jarige naar binnen durfde te kruipen. Op het moment dat de twintig brandweermannen arriveerden, was het huis volledig opgegaan in rook. De jonge Eli vond het eng om terug het huis in te gaan, maar hij wilde zijn zusje niet verliezen. “Ik was bang, maar ik wilde niet dat mijn zusje dood zou gaan”, vertelt hij over zijn actie.

Lees ook: Held! Kleuter (5) redt leven van zijn moeder met zijn speelgoedambulance

Bron: CNN | Beeld: Videostill WVLT