Brandstofprijzen bereiken recordhoogte: 2 euro voor een liter benzine

benzine

Nooit eerder kwamen de benzineprijzen boven de 2 euro

De benzineprijzen hebben een recordhoogte bereikt. Bij de duurste tankstations ligt de prijs voor een liter benzine nu boven de 2 euro. Dat is voor het eerst in ons land. En dan hebben we het over de hoogste prijs die ooit in Nederland gevonden is, niet over de gemiddelde prijs. Maar of we nu blij zijn met dit nieuwe record… 

Recordhoogte

We hebben nog nooit zoveel geld hoeven betalen voor een liter benzine. Bij een bemand tankstation langs de snelweg kan het namelijk zomaar zijn dat je nu meer dan 2 euro betaald per liter Euor95/E10. Dit blijkt uit een overzicht van DirectLease Tankservice. Op andere plekken en bij onbemande pompen liggen de prijzen doorgaans nog wel onder de 2 euro. Niet alleen voor benzine betaal je nu veel geld, ook de prijzen van diesel zijn nog nooit zo hoog geweest, dat blijkt uit cijfers van United Consumers. Voor een liter diesel betaal je nu 1,572 euro.

Stijgende olieprijs

In januari 2020 waren de prijzen ook al erg hoog, maar vanwege de coronacrisis zakten de prijzen daarna ook weer aanzienlijk. Sinds de herfst zit er weer een stijgende lijn in. Waarom een tankbeurt nu zo in de papieren loopt? Dat heeft alles te maken met de oplopende olieprijzen. Toen er tijdens de coronacrisis minder vraag was naar brandstof, werd de olieproductie ook laag gehouden. Nu neemt de vraag in veel landen weer toe, waardoor de prijzen stijgen.

Lees ook: 6 tips om zo goedkoop mogelijk auto te rijden

Bron: NOS | Beeld: Pixabay