Breaking: Iran valt Israël aan met drones

Iran aanval Israël

Afgelopen zaterdagavond begon de aanval op Israël

Afgelopen zaterdagavond rond tien uur heeft de Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) drones en kruisraketten afgevuurd op Israël. Door de aanval wordt er internationaal gevreesd voor verdere escalatie. 

Aanval

Door de oorlog tussen Israël en Palestina, heeft Iran afgelopen zaterdagavond Israël aangevallen. Het Israëlische leger heeft de aanval ‘zeer ernstig’ genoemd. Israël is dan ook bang dat de aanval kan gaan zorgen voor verdere escalatie, waardoor ze nadenken over vervolgstappen.

Vergeldingsactie

De aanval van Iran was een vergeldingsactie voor een Israëlisch bombardement op het Iraanse consulaat in Syrië, daarbij kwamen twaalf mensen om het leven. Onder wie twee hoge Iraanse militairen. Iran meldde echter wel dat dat ‘de zaak nu af was gedaan’ met de vergeldingsactie. Wel waarschuwden ze dat als de Verenigde Staten  zich met het conflict zou gaan bemoeien, Iran opnieuw zal gaan aanvallen, zo meldde de Iraanse vertegenwoordiger van de Verenigde Naties.

Stevige reactie

Ook de Verenigde Staten heeft inmiddels gereageerd op de aanval van Iran. Zij hebben duidelijk gemaakt dat ze verder escalatie willen voorkomen, en niet uit zijn op een conflict met Iran. Toch hebben ze aangegeven dat de Verenigde Staten ‘niet zal aarzelen om de troepen te beschermen en de verdediging van Israël te steunen’. Echter, heeft de VS al duidelijk gemaakt dat zij Israël niet willen helpen bij een aanval op Iraans grondgebied.

Inmiddels heeft Israël de boodschap naar buiten gebracht dat ze met een stevige reactie gaan komen op de aanval van Iran. Wat dit gaat zijn. Dit hoeft echter niet te betekenen dat dit een tegenaanval zal zijn. Het blijft dus nog een groot vraagteken.

Lees ook: Aha: op deze soorten fruit zitten de meeste pesticiden

Bron: NU, RTL | Beeld: Adobe Stock