Bruid vertelt: ‘Mijn schoonmoeder doet alsof zíj gaat trouwen’

‘Ik heb het gevoel dat het niet de dag wordt waarvan ik altijd heb gedroomd’

Lotte* gaat binnenkort trouwen met haar grote liefde Esra. Hij is voor haar de perfecte man, alleen één ding vindt ze minder leuk aan hem. Hij is namelijk een enorm moederskindje. Zijn moeder is bij veel beslissingen die hij neemt betrokken en vindt het erg moeilijk om hem los te laten. En daarvan ondervindt het stel veel negatieve gevolgen. Binnenkort staat de bruiloft van het stel op de planning en ook op dat gebied is er veel bemoeienis vanuit schoonmoeders. 

Bruiloft

”Mijn schoonmoeder vertelde mijn verloofde als tiener meermaals dat ze later zijn bruiloft zou plannen. Degene die hij zou vinden, moest daar maar ‘vrede’ mee hebben. Nou, dat heb ik dus niet!”, begint Lotte haar verhaal op het platform. ”Ik probeer al een tijdje op een normale manier mijn bruiloft te regelen. Zoals elke normale bruid dat doet.” Dat gaat alleen niet helemaal als gepland. Haar toekomstige schoonmoeder begon, vrijwel direct nadat haar verloofde haar ten huwelijk had gevraagd, tegen haar te praten alsof ze een kind was. ”Ze vertelde me waar ik mijn bruiloft kon houden en stuurde me een aantal stijlen waaruit ik kon kiezen voor de bruidsjurk. Ik probeerde haar meteen duidelijk te maken dat het mijn bruiloft was en dat ze geen enkel recht had om bepaalde aspecten ervan te bepalen.”

Not amused

”Ze was erg boos en vertelde me dat door dit, haar jarenlange droom geen werkelijkheid zou worden. Toch besloot ik gewoon door te gaan met het plannen van MIJN bruiloft”, vertelt Lotte zichtbaar gefrustreerd. ”Maar alles ging mis toen ik besloot dat ik niet wilde dat er tijdens de ceremonie foto’s werden gemaakt door iemand anders dan de fotograaf. Ik vertelde haar dat ik graag wil dat alle aanwezigen helemaal in het moment zouden zijn, en dus niet op een scherm kijken. Daarna zijn gasten vrij om te doen wat ze zelf willen.” Haar schoonmoeder was echter woedend, zei dat ze gek was en dat ze haar wensen niet zou opvolgen. ”We hebben de afgelopen tijd geen contact meer gehad, ondanks dat ik het meerdere keren heb geprobeerd uit te leggen.”

Grote zorgen

”Ik heb het gevoel dat het niet de dag wordt waarvan ik altijd heb gedroomd. Op dit moment overweeg ik om haar te vertellen dat als ze mijn bruiloft niet kan accepteren zoals-ie is, ze er niet bij hoeft te zijn. Ik weet dat ze een aantal foto’s tijdens de ceremonie wil maken, maar dat het zo belangrijk voor haar is kan ik gewoon niet begrijpen. Ook blijft ze maar ideeën achter mijn rug om naar mijn verloofde sturen. Wat moet ik met deze situatie aan? Het is en blijft mijn schoonmoeder.” Wat zou jij Esra adviseren?

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Oliverjenkis.

Lees ook: ‘Ik ben werkloos en mijn man schaamt zich daarvoor’

Bron: Dingen voor Vrouwen, Reddit | Beeld: Adobe Stock

Array