BZV-Rianne deelt goed nieuws over herstel boer Jan: ‘Hij kan zijn armen weer bewegen’

In april bleek boer Jan getroffen te zijn door de zeldzame spierziekte Guillian-Barré

Bijna twee maanden geleden deelde Rianne, de vrouw van boer Jan, dat haar geliefde Jan in het ziekenhuis was opgenomen. Hij bleek de spierziekte Guillian-Barré te hebben, die gepaard gaat met onder andere verlammingsverschijnselen en zenuwpijn. Inmiddels lijkt het gelukkig iets beter te gaan met de boer.  

Ziekte van Jan

Eind maart deelde Rianne, die boer Jan leerde kennen via het populaire tv-programma Boer zoekt Vrouw, dat het niet goed ging met Jan. “Mijn lieve Jan lag sinds vorige week dinsdag in het ziekenhuis”, schreef ze toen op Facebook. Ze vervolgde dat hij een zeldzame spierziekte heeft die plotseling kan opzetten en dat het gepaard gaat met verlammingsverschijnselen en zenuwpijn. “Gelukkig waren we er op tijd bij en heeft Jan ook al een behandeling met een immuglobine gehad van 5 dagen. Meer kunnen ze niet doen qua behandelen. Het lichaam moet het zelf oplossen.”

Update

In een interview met De Telegraaf eind april deelde Rianne destijds dat er meer zekerheid was. “Het komt weer goed, dat is zeker”, zei ze toen. Wel was Jan toen nog volop aan het revalideren.

Aan Shownieuws heeft Rianne inmiddels nog een update gegeven. Goed nieuws, want de revalidatie lijkt te werken. “Lopen lukt Jan nog niet, maar inmiddels kan hij wel weer goed zijn armen bewegen.”

Bron: Shownieuws | Beeld: KRO-NCRV