Cees (76) en Leo (86) verloren in 2022 hun vrouw en zijn nu miljonair

Cees Leo

De heren vielen gisteren in de prijzen bij de Postcode Loterij

Voor buren Cees (76) en Leo (86) was 2022 een verdrietig jaar, omdat zij beide hun echtgenotes zijn verloren. 2023 begon een stuk beter voor de heren, want de PostcodeKanjer van 58,9 miljoen viel in hun woonplaats, Heemskerk. 

Vrouwen verloren

Het was gisteravond groot feest in Heemskerk, want daar viel de PostcodeKanjer van 58,9 miljoen euro. Deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op de volledig winnende postcode 1961 GB zijn de grootste geluksvogels. Onder hen zijn buurmannen Cees en Leo, zo was gisteravond te zien op RTL 4. Zij werden door Quinty Trustfull verrast met het nieuws dat ze miljonair zijn geworden. Hoewel het nieuwe jaar dus goed begin voor de mannen, was 2022 een verdrietig jaar omdat ze hun vrouwen verloren. Cees was 51 jaar getrouwd en Leo 63 jaar. “Het was dementie. Vier maanden geleden is ze naar Onze-Lieve-Heer gebracht”, aldus Leo.

Veel kosten

De heren hebben veel steun aan elkaar. “Weet je wat het is, je zit alle twee in een leeg huis en voor alle twee viel alles weg”, vertelt Cees, die onlangs ook zijn hond verloor. “Mijn hond ging ook dood, drie weken geleden. Ik had ongelooflijk veel kosten, want we waren slecht verzekerd. De hond moest een spuitje krijgen en dat kost ook een berg geld. Dan heb je een hoop verdriet. En je kan het bij niemand kwijt eigenlijk. Je hebt natuurlijk wel kinderen die voor je klaar staan.”

“Ik ben trots op wat ik overhou, ben hartstikke blij, maar die prijs had even eerder moeten komen”, stelt Cees. Hij mocht een cheque van maar liefst 2.804.761 miljoen euro in ontvangst nemen. Daarvan gaat hij in elk geval een nieuwe fotocamera kopen. Onlangs heeft hij namelijk zijn eigen camera’s verkocht. “Omdat ik zoveel kosten had”, legt hij uit. “Dat was ook nog een mooi merk, ik zou graag een nieuwe willen hebben. Ik heb altijd heel veel gefotografeerd.”

Ballonvaart

Buurman Leo mocht een cheque van 2.604.421 miljoen euro aannemen. “Dat maak ik van mijn leven niet meer op. Wat een geld zeg”, zegt hij. Zijn plannen? “Ik had zo graag naar mijn zwager gewild in Australië, die heeft er 50 jaar gewoond. Die is ook overleden, dus dat gaat helaas niet meer door. Dat had ik zo leuk gevonden, maar het is wat het is.” Nu lijkt een ballonvaart hem wel wat. “Of een cruise. En ik heb in Iran gewerkt, ik zou graag terug willen naar die maatschappij om te zien wat ik daar heb gemaakt. Ik heb nog wel voldoende dingen om geld op te maken.”

Lees ook: Politie doet onderzoek naar geprojecteerde teksten op Erasmusbrug: ‘Vrolijk blank 2023’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: RTL / Postcode Loterij