Claire kreeg een hele dure ketting cadeau: ‘Ze wil hem terug’

Cadeau

‘Mijn beste vriendin wil dat ik haar gegeven cadeau teruggeef’

Toen Claire* in verwachting was van haar dochtertje, kreeg ze van haar beste vriendin Lola een cadeau. Het was een prachtige ketting, waarvan de waarde een stuk hoger lag dan verwacht. Ook Lola is achter de waarde van haar gegeven cadeau gekomen en wil eigenlijk de dure ketting terug, maar Claire weigert…

Cadeau

“Toen Lola mij de ketting als cadeau gaf, zei ze me dat ik ermee mocht doen wat ik wilde”, begint Claire haar verhaal op het forum Reddit. “Het was mijn plan om de prachtige ketting in de familie te houden.” Een maand geleden werd Claire haar dochtertje één jaar en ze vierde het groots voor haar vrienden en familie. “Mijn zus kwam zelfs speciaal uit Engeland gevlogen om mij te helpen met de voorbereidingen”, legt Claire uit.

“Toevallig is mijn zus ook juwelier”, vervolgt Claire. “Maar omdat we zover weg van elkaar wonen, heb ik de ketting nooit echt aan haar laten zien. Vooral omdat ik dacht dat het een wat goedkoper cadeau was geweest. Totdat ik hem omdeed naar een familiediner en het mijn zus opviel wat ik om m’n nek had hangen.” Claire schrijft dat haar zus haar heel lang aankeek en haar hals goed bestudeerde.

Waarde

“M’n zus vroeg me – na lang staren – waar ik de ketting vandaan had. Ik was vooral blij dat ze het had opgemerkt, en ik vertelde haar dat het een cadeau was”, aldus Claire. “Verder dacht ik er niet heel veel meer over na, totdat m’n zus ineens zei dat de ketting heel veel waard is. Ik zal niet in detail treden, maar het is genoeg voor mij om er een beetje van te kunnen verdienen om mijn familie te onderhouden óf om het in de familie te houden als ‘dure’ ketting.”

Egoïstisch

Een tijdje ging voorbij en Claire kreeg ineens een berichtje van Lola die haar de ketting als cadeau had gegeven. “Waarschijnlijk had ze van familie of vrienden gehoord hoeveel de ketting waard was”, schrijft Claire. “Ze vroeg me of ik de ketting terug wilde geven omdat zij het blijkbaar ook had gekregen van een familielid. Ze legde me uit dat ze dacht dat het een goedkoop ding was en er daarom niet veel waarde aan hechtte.” Claire trapte er niet in en vertelde dat ze de ketting niet teruggaf.

“Lola noemde me egoïstisch en zei dat de ketting eerst van haar was, en dat ze geen idee had van de waarde ervan. Mijn man en zus zeggen dat ze het nooit als cadeau had moeten geven aan mij, maar ik weet dat ze het geld goed kan gebruiken. Maar toch weet ik niet of ik haar verhaal moet geloven…” Wat vind jij dat Claire moet doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam After-Operation6230.

Lees ook: De vriend van Marie poetst nooit zijn tanden: ‘Ik wil hem eigenlijk niet meer kussen’

Bron: Dingen voor Vrouwen, Reddit | Beeld: Pexels