Code geel afgekondigd voor heel Nederland

Als je de weg opgaat, is het oppassen geblazen

Ga je vandaag de weg op? Wees dan voorzichtig, waarschuwt het KNMI. Voor heel Nederland is code geel afgekondigd. Er trekken winterse buien over het land, waardoor wegen erg glad kunnen worden.

Sneeuwbom des doos

Vorige week werd er al gesproken over een ‘sneeuwbom des doods’, en vandaag is de sneeuw dan eindelijk daar. Of het de beloofde twintig centimeter wordt is nog maar de vraag, maar in sommige delen van Nederland is het al aardig wit.

Drukte op de weg

De winterse buien zorgen voor veel drukte op de weg. Volgens de ANWB is er sprake van een drukke ochtendspits: zo’n 1000 kilometer file op de snelwegen en N-wegen. “Het is erg druk, vooral in het midden van het land. We hebben de indruk dat het verkeer zijn best doet om op te letten. Er zijn minder ongelukken dan anders, en ongelukken door gladheid komen op dit moment niet voor”, zegt een woordvoerder van de ANWB. Rijkswaterstaat ziet op meerdere camera’s een wit wegdek, “maar gelukkig blijven de grote incidenten uit.”

Weersvoorspelling

De winterse buien trekken deze ochtend van het noordwesten naar het zuidoosten. Vanmiddag worden die wat minder en kan de zon zich laten zien. Vanavond en vannacht zal het op veel plekken opnieuw sneeuwen en hagelen, en blijft code geel van kracht.

Lees ook: Met deze tips kun je ’s winters beter je bed uitkomen

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Adobe Stock, Twitter