Code geel: onweersbuien en hagel verwacht vandaag

code geel

Het kan vanmiddag flink gaan regenen

Waar we afgelopen week hebben kunnen genieten van heerlijke zomerse temperaturen, moeten we ons vandaag gaan opmaken voor onweersbuien, windstoten en zelfs hagel. Het KNMI kondigt voor vanmiddag code geel af. 

Buien

We hebben dit weekend flink kunnen vertoeven in de zon. Hier en daar ging de barbecue aan en werd er flink met zonnebrand gesmeerd. Vandaag zal dat niet overal zo zijn, want vanmiddag slaat het weer even om. De dag begint vandaag overal in het land zonnig, maar in de loop van de middag neemt de bewolking toe en gaat het regenen. Vooral in het oosten van het land moet men rekening houden met regen, die hoogstwaarschijnlijk gepaard gaat met onweersbuien en hagel.

Code geel

Weerinstituut KNMI meldt dat de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg vanmiddag code geel krijgen. Andere provincies hoeven zich niet echt zorgen te maken. Op sommige plekken in het land zal het namelijk helemaal niet gaan regenen. Tegen de avond aan zal code geel afnemen en is het in het overgrote deel van het land droog. De buien trekken vanavond richting Duitsland. Alleen in uiterste zuiden en zuidoosten kan dan nog een druppel vallen.

De rest van de week nemen de zomerse temperaturen weer toe en we kunnen woensdag zelfs de eerste tropische dag verwachten. Dan kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot dertig graden. Komend weekend wordt het echter weer iets kouder en kan er ook hier en daar een bui vallen.

Lees ook: Helft van de Nederlanders beweegt te weinig volgens CBS

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Pexels