Code geel: zware windstoten, hagel en onweer op komst in het hele land

Het weer slaat vandaag in een razend tempo om

Hoewel het vanochtend op veel plaatsen nog heerlijk zonnig is, komt daar in de loop van de dag verandering in. Het KNMI heeft namelijk aangekondigd dat er vanmiddag code geel geldt voor het hele land. De meteorologen attenderen ons op aanzienlijke weersveranderingen.

Code geel

Het hele land bevindt zich vanmiddag in een code geel-situatie. Hoewel er geen reden is voor paniek, is het toch belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Het KNMI heeft namelijk code geel afgegeven voor het hele land, dat rond het middaguur verwacht wordt.

Zware windstoten

Vanochtend is het op veel plekken nog helder met veel zon, maar dat blijft helaas niet de voorspelling van de dag. In de tweede helft van de ochtend neemt de bewolking namelijk vanuit het westen toe en in de loop van de middag zal er naar verwachting sprake zijn van felle buien, onweer, hagel en zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Deze kunnen voor het verkeer, vooral voor fietsers, (lege) vrachtwagens en auto’s met aanhanger of caravan verraderlijk zijn.

Gladheid

Er is tijdens de hagelbuien kans op gladheid, waardoor enige voorzichtigheid is aan te raden. Het is verstandig rekening te houden met de weersomstandigheden, aangezien je fietstochtje wellicht iets langer kan uitvallen dan normaal.  Hoewel je prima de weg op kunt gaan, is een beetje extra voorzichtigheid zeker niet overbodig. De temperatuur blijft rond de 10 graden.

Lees ook: Dít is de winnaar van Big Brother 2024

Bron: De Telegraaf, KNMI | Beeld: Adobe Stock