Ai! Opnieuw code rood voor zeven regio’s in Frankrijk

code rood frankrijk

Zeg maar ‘au revoir’ tegen je vakantie in deze provincies 

Heb jij binnenkort een vakantie naar Frankrijk gepland? Dan is de kans groot dat je hem zult moeten annuleren. Het reisadvies is voor zeven gebieden aangescherpt naar code rood. Wij vertellen je waar je beter niet op vakantie kunt gaan.

Reisadvies aangescherpt

Als je in deze tijd een vakantie boekt naar het buitenland, dan hou je er waarschijnlijk al rekening mee dat er een kans is dat het niet doorgaat. Voor reizigers naar Frankrijk is het reisadvies dit weekend opnieuw aangescherpt, er zijn zeven nieuwe provincies toegevoegd aan het lijstje met rode zones. Het gaat om: La Corse-du-Sud, la Haute-Corse, la Côte-d’Or, le Nord, le Bas-Rhin, la Seine-Maritime en la Réunion.

28 rode regio’s

Frankrijk telt in totaal 101 verschillende regio’s. Met de toevoeging van deze zeven provinciën staat de teller nu op 28 regio’s waar code rood geldt. Grote steden als Parijs en Lyon gingen op 14 augustus al naar code rood. Dat wil zeggen dat er in die gebieden sprake is van besmettingsgevaar. De uitbreiding van het aantal rode zones kan dus gevolgen hebben voor Nederlanders die nog een vakantie gepland hebben naar Frankrijk. Als jij nog op vakantie gaat, raden we je aan om de situatie goed in de gaten te houden.

Lees ook: Op vakantie naar Frankrijk? Zorg er dan voor dat je dit bij je hebt, anders riskeer je een boete!

Bron: Linda | Beeld: Pexels