Conducteur onwel geworden en overleden na incident met zwartrijders

conducteur overleden

De overleden conducteur is 62 jaar geworden

Gisteravond sloeg het noodlot toe op station Hilversum. Hier kwam bij een bizarre situatie namelijk een NS-conducteur om het leven. Hij was onwel geworden na een incident eerder op de avond met twee tieners die zwartreden. De overleden conducteur kwam uit Hengelo en is 62 jaar geworden.

Zwartrijders

De conducteur deed gewoon zijn werk in de trein van Amsterdam naar Amersfoort. Even voor Hilversum werden door de conducteur of een van zijn collega’s twee tieners ontdekt die zonder geldige tickets in de trein hadden plaatsgenomen. Nadat zij werden aangesproken op het zwartrijden, ontstond er een ruzie. Volgens de politie werd hierbij onder meer geduwd en getrokken. Hier was de conducteur ook bij betrokken.

Onwel

De trein had even stilgestaan, en reed vervolgens door naar Hilversum, waar de twee jonge zwartrijders werden aangehouden. De conducteur ging hier even op een bankje zitten omdat hij zich niet lekker voelde, maar hij werd onwel en zakte uiteindelijk ineen. Een reanimatiepoging mocht niet baten. De 62-jarige man uit Hengelo overleed op het perron.

Onderzoek

De politie wil benadrukken dat er nog wordt onderzocht of er een band bestaat tussen het incident in de trein en het overlijden van de conducteur. Een woordvoerder van de NS laat weten: “We zijn vol ontsteltenis en diepbedroefd dat onze collega is komen te overlijden. Voor iedereen bij NS en vooral voor de nabestaanden. Er moet goed onderzoek en goed medisch onderzoek worden gedaan naar wat zich heeft voorgedaan.”

Lees ook: Oranjes werden voorgetrokken bij Defensie, zegt Tim Hofman in BOOS

Bron: NOS | Beeld: Pixabay, FrankMagdelyns