Meer dan 1000 coronabesmettingen na Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance Event

‘Hier schrikken wij niet van’, reageert de organisatie.

Vorige maand stond onze hoofdstad in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE). Door de hele stad heen werden verschillende feesten gehouden. Inmiddels is duidelijk geworden dat de evenementen voor ruim duizend coronabesmettingen hebben gezorgd.

Amsterdam Dance Event

Van 13 tot en met 17 oktober stond Amsterdam in het teken van het ADE. Meer dan duizend bezoekers hebben daar waarschijnlijk het coronavirus opgelopen. Zeker 1027 besmettingen kunnen worden gelinkt aan het dance-evenement, maar de kans is groot dat het werkelijke aantal nog hoger ligt. De positief geteste mensen komen, net als de bezoekers van het evenement, uit het hele land, laat de GGD Amsterdam weten. In totaal zijn er 300.000 tickets verkocht. Bezoekers hadden een coronatoegangsbewijs nodig om binnen te komen en bij de evenementen binnen werd slechts 75 procent van de capaciteit toegelaten.

Meerdere locaties

De feesten van het ADE waren verdeeld over de hele stad. In totaal waren er 350 evenementen op maar liefst 140 locaties. Bij zeker 83 van die events hebben meerdere besmettingen plaatsgevonden. De Amsterdamse GGD houdt er echter rekening mee dat het daadwerkelijke aantal besmettingen hoger ligt. Niet iedereen die positief is getest geeft aan op het ADE te zijn geweest. Anderen laten het bij een zelftest en laten zich helemaal niet testen door de GGD.

Niet geschrokken

De organisatie van het ADE is niet geschrokken van het aantal besmettingen. “Hier schrikken wij niet van. Duizend besmettingen op zo’n 300.000 bezoekers is niet veel, een percentage van 0,27 geloof ik”, zegt een woordvoerder van het festival.

Lees ook: Coronapersconferentie: mondkapjesplicht keert terug en coronapas wordt uitgebreid

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Pexels