Toch nog een ‘coronabonus’ voor het supermarktpersoneel

coronabonus supermarktpersoneel

Meerdere supermarkten werken aan een extraatje voor hun personeel

Het veroorzaakte flink wat ophef eerder dit jaar toen bleek dat de extra inkomsten van de supermarkten niet naar de werknemers, maar naar de aandeelhouders zouden gaan. Gelukkig zijn er nu wel degelijk plannen om supermarktpersoneel in december een bonus te geven.

Albert Heijn

Personeel van Albert Heijn kan bijvoorbeeld rekenen op een bonus van 15 procent over het periodesalaris. Daarbij kunnen ze een flink hogere winstuitkering verwachten. Deze winstuitkering wordt grotendeels al in december betaald, terwijl normaal slechts 45 procent daarvan in de feestmaand wordt uitbetaald.

Jumbo

Bij de supermarkten van Jumbo zijn de plannen minder concreet, maar er wordt aan gewerkt. “We zijn een regeling aan het uitwerken om onze medewerkers op passende wijze te bedanken voor de geweldige inzet in deze tijd”, laat Clarie Trügg, hoofd communicatie bij Jumbo, weten aan RTL Nieuws.

Andere supermarkten

Dirk heeft het personeel al een uitkering van 25 procent van het periodesalaris gegeven, aldus persvoorlichter Fiona Wijnbergen. Ook komt de keten met meerdere activiteiten om werknemers te bedanken. Plus supermarkten zegt nog te werken aan een beloning voor werknemers.

Lees ook: Vanaf 2024 mogen supermarkten geen tabak meer verkopen

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels