Coronamaatregelen: toegangsbewijzen in horeca, anderhalve meter verdwijnt

anderhalve meter afstand

Per 25 september worden de coronamaatregelen weer aangepast

Vandaag zijn de ministers bijeengekomen in het Catshuis om te overleggen over de coronamaatregelen. Het lijkt erop dat er per 25 september een aantal veranderingen zullen zijn. Er zijn echter ook een paar maatregelen die blijven bestaan.

Anderhalve meter

Een grote versoepeling is dat de anderhalve meter per 25 september geschrapt wordt, zo melden de Haagse bronnen van onder andere RTL Nieuws. Tot nu toe is het, waar mogelijk, verplicht om altijd voldoende afstand van anderen te bewaren.

Toegangsbewijzen voor cultuur en horeca

Daartegenover staat wel dat in de horeca en in de culturele sector (musea, bioscopen, theaters etc.) een toegangsbewijs verplicht zal worden. Dat betekent dat je een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag moet kunnen laten zien voor binnenkomst. De nachthoreca blijft bovendien gesloten.

Mondkapjes in openbaar vervoer blijven

Ook na 25 september blijft het verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Hier verandert dus niets.

Thuiswerkadvies blijft gelden

En ook het thuiswerkadvies is nog niet van de baan. Nog steeds luidt de aanbeveling om zoveel mogelijk thuis te werken, ook na 25 september.

Dinsdag persconferentie

Naar verwachting gaan demissionair premier Rutte en minister De Jonge deze maatregelen dinsdag toelichten in een persconferentie. Daar zullen zij de uiteindelijke beslissingen bekendmaken.

Lees ook: Moet je je laten testen als je coronaklachten hebt maar al gevaccineerd bent?

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash