‘Criminelen wilden op verjaardagslunch Gordon aanslag plegen’

gordon

Het doelwit zou John van den Heuvel geweest zijn

Vandaag verschijnt John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging uit, geschreven door Johns Telegraaf-collega Bert Dijkstra. In het boek gaat Dijkstra in op het extreem beveiligde leven van Van den Heuvel. Hierin schrijft hij onder meer dat John in juli is geïnformeerd over een mogelijke aanslag op Gordon’s verjaardag.

Mocro maffia

De misdaadverslaggever staat naar verluidt nog altijd bovenaan de dodenlijst van de ‘Mocro maffia’ en wordt door alle dreigingen rondom zijn persoon zwaar beveiligd. Even rustig op vakantie gaan zonder poespas zit er al een tijdje niet meer in voor Van den Heuvel. Noch even vlug in z’n eentje een boodschap doen bij de lokale supermarkt.

Eén van de opvallende anekdotes uit het boek is een passage over Gordon. Of beter gezegd: over een lunchfeestje van de zanger, ter ere van zijn verjaardag. Van den Heuvel heeft korte lijntjes met zowel politie als justitie en een dag voor de lunch wordt hij gebeld door iemand binnen het OM.

“Ga jij morgen naar het verjaardagsfeest van Gordon in Dubai?” vraagt de man aan Van den Heuvel, die op dat moment ook in een warm oord vakantie aan het vieren is. De misdaadverslaggever geeft aan dat hij niet van plan is de zanger een bezoekje te brengen. “Gelukkig maar”, reageert de man aan de lijn.

Aanslag

Nieuwsgierig als hij is, vraagt Van den Heuvel door. De uitleg van zijn contactpersoon binnen het Openbaar Ministerie blijkt echter nogal verontrustend te zijn: “We hebben net de informatie doorgekregen dat ze tijdens de verjaardagslunch van Gordon – zodra jij daar als gast verschijnt – een aanslag op je willen plegen.”

Om die info te bevestigen, belt Van den Heuvel Gordon op met de vraag of hij de volgende dag zijn verjaardag viert. “Ja John, met een uitgebreide lunch, hier in Dubai”, aldus Goor. De zanger reageert geschokt als hij hoort wat de aanleiding van Johns telefoontje is. Let wel: dit was precies een jaar nadat wijlen Peter R. de Vries omkwam bij een laffe aanslag op zijn leven.

Nogmaals: het boek over Johns leven ligt vanaf vandaag in de schappen.

Lees ook: Nederlandse economie krimpt, maar ‘geen reden tot paniek’

Bron: Panorama | Beeld: Brunopress