Dakloze man brengt portemonnee vol geld naar politiebureau

portemonnee

Een enorm bedrag!

De dakloze Hadjer Al-Ali zocht naar lege blikjes en flesjes om in te leveren voor statiegeld, toen hij in een lege trein op Amsterdam Centraal een wel heel waardevolle vondst deed.

Lege blikjes

De man trof in de lege trein een portemonnee aan met maar liefst 2.000 euro. Een behoorlijk bedrag, zeker voor iemand voor wie het nodig is om blikjes en flesjes te verzamelen voor statiegeld. Hadjer raakte anderhalf jaar geleden dakloos, maar ondanks dat besloot hij de portemonnee met het enorme geldbedrag naar het politiebureau te brengen.

Alle lof

De politie van Burgwallen in het centrum van Amsterdam was onder de indruk van de eerlijkheid van de dakloze man, en beloonde hem daarvoor. “Omdat wij vinden dat eerlijkheid beloond moet worden, kreeg hij van ons een ‘zilveren duim’, die wij maar af en toe geven aan burgers en een cadeaubon van 50 euro”, schrijft de politie op Instagram. Dat juist deze man die niets heeft zo eerlijk is, vindt de politie ontroerend. “Ik denk dat veel mensen die wel een dak boven hun hoofd hebben helaas anders zouden handelen”, verklaart de politie Amsterdam aan de krant.

Rechtmatige eigenaar

Zelf vindt Hadjer zijn actie heel normaal. “Altijd als je iets vindt, breng het gewoon terug, ongeacht je situatie. Misschien heeft de eigenaar van de portemonnee werk voor me, je weet maar nooit wat voor mogelijkheden hieruit komen”, legt hij uit. “Ik weet niet van wie dit geld is. Misschien heeft iemand gespaard voor zijn kindje, misschien is het van iemand die het heel hard nodig heeft”, aldus Hadjer Al-Ali.

In de portemonnee zat alleen het geld, legitimatie of andere pasjes ontbraken. Daarom is de rechtmatige eigenaar van het geld nog niet bekend en is dat voor de politie moeilijk te achterhalen. Mocht de eigenaar zich niet binnen een jaar melden, dan is de 2.000 euro volgens de wet voor Al-Ali. Wie weet mag de man zich over een jaar rijk rekenen met de inhoud van de portemonnee.

Lees ook: Fooi geven: maakt het uit of dit contant of gepint is?

Bron: Metro, NOS | Beeld: Pexels