De Efteling wordt binnenkort grotendeels rookvrij

efteling

Er mag vrijwel nergens meer worden gerookt

De Efteling wordt vanaf 14 november grotendeels rookvrij, zo laat onder andere RTL Nieuws weten. Al sinds 2017 was het verboden om in de rijen van attracties te roken en mochten mensen ook niet meer roken in het Sprookjesbos. Nu wordt dat verbod dus uitgebreid naar het hele park, met uitzondering voor enkele rookzones die in het pretpark wordt geplaatst.

Tien rookzones

Over het gehele park komen er in totaal tien rookzones. Maar niet alleen mensen die een sigaret roken moeten hier roken. Ook mensen die een e-sigaret of een vape roken, moeten hier gaan staan als ze willen ‘roken’. De zones staan al aangegeven op de plattegrond van het pretpark en in de Efteling-app. Naast het rookverbod op het park, geldt het verbod ook voor de mensen die verblijven in de vakantieparken en in de hotels. Hierbij zijn terrassen en buitenruimtes bij vakantiewoningen uiteraard wel uitgezonderd.

Minder zichtbaar

Met deze aanpassing hoopt de Efteling dat roken minder zichtbaar gaat zijn voor de jongere bezoekers. “Als groot attractiepark heeft de Efteling een voorbeeldfunctie, dus we hopen dat dit snel navolging krijgt”, aldus Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling. “De rookzones worden uit het zicht van andere bezoekers en dus kinderen geplaatst. Hiermee dragen we bij aan een Rookvrije Generatie.”

Rookvrije Generaties

Rookvrije Generatie is een initiatief van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (Hartstichting, KWF en Longfonds), die willen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Carla van Gils laat weten erg blij te zijn met deze stap van de Efteling. “Als groot attractiepark heeft de Efteling een voorbeeldfunctie, dus we hopen dat dit snel navolging krijgt”, vertelt ze. “Elke plek waar veel kinderen komen, hoort namelijk rookvrij te zijn.”

Lees ook: Andy en Melisa over haatreacties op nieuwe realitysoap: ‘We geven er niks om’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress