De Tinder Swindler is te boeken voor nachtclubs en vraagt enorm bedrag

tinder-swindler

Je moet flink wat geld neerleggen voor een bezoekje van Simon

Afgelopen maand was hij al veel in het nieuws: Simon Leviev (echte naam Shimon Hayut), ook wel bekend als de ‘Tinder Swindler’. Op de app Tinder doet hij zich voor als rijke diamanthandelaar. Daarmee is het hem gelukt om meerdere vrouwen grote sommen geld afhandig te maken. De documentaire The Tinder Swindler heeft hem veel publiciteit opgeleverd, waar hij handig gebruik van maakt.

Lange eisenlijst

Sinds de documentaire over zijn bedrog uitkwam op 2 februari, heeft Simon Leviev enorm veel aandacht gekregen. Dat melkt hij dan ook zoveel mogelijk uit. Volgens TMZ is hij tegenwoordig te boeken voor promobezoekjes aan nachtclubs. Simon is al benaderd door clubs uit onder andere Duitsland, Mexico, Boston en Philadelphia. Zij kregen echter allemaal te horen dat ze minstens 20.000 dollar moeten neerleggen om op een bezoekje van Simon te kunnen rekenen. Dat is echter niet het enige. Op de eisenlijst staan ook de volgende dingen: een privéjet naar de club, een suite in een vijfsterrenhotel, een auto met chauffeur, twee beveiligers en een gereserveerde tafel inclusief onbeperkte drank.

Oplichter

De afgelopen tien jaar heeft Simon twee keer vastgezeten. Hij is een keer achter de tralies beland voor fraude en een keer voor het vervalsen van een paspoort. Daarnaast lopen er momenteel zaken tegen hem in onder andere Noorwegen en Zweden. Zelf ontkent hij dat hij een oplichter is. De documentaire The Tinder Swindler laat echter een ander beeld zien. Daarin komen drie slachtoffers van Simon aan het woord, waaronder een Nederlandse vrouw. Ze vertellen hoe hij zich voordeed als een rijke jetsetter, die zogenaamd in de problemen kwam met ‘vijanden’ en daarom geld van de vrouwen nodig had. Hij heeft de vrouwen in totaal miljoenen afhandig gemaakt. De documentaire werd al snel een enorm succes en is een van de best bekeken titels van afgelopen maand.

Lees ook: Documentaire The Tinder Swindler is enorm succes: waar gaat het over?

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash, Good Faces Agency