De top 10 meest verloren items op vakantie

verloren items vakantie

Waar zijn ze gebleven?

De zomer staat voor de deur, dus grote kans dat je al een vakantie aan het plannen bent. Met een koffer vol spullen ga je op pad. Meestal is die koffer op de terugreis nog een stuk voller door alle souvenirs die je hebt gekocht. Maar helaas worden er ook met regelmaat spullen vergeten. Dit zijn volgens de ANWB de tien meest vergeten items op vakantie.

Reisverzekering

Wanneer je op vakantie gaat, is het gebruikelijk om een reisverzekering af te sluiten. Mocht het gebeuren dat je spullen worden gestolen of je ze verliest, kun je het geld daarvoor terugclaimen bij je verzekering. De ANWB-Reisverzekering heeft eens op een rijtje gezet wat mensen zoal claimen na hun vakantie. En dat leverde een leuk lijstje op.

Verloren items

  1. Brillen en contactlenzen – Ook zonnebrillen horen daarbij. Vooral in de zomer worden deze veel geclaimd.
  2. Smartphones – Behalve dat het een geliefd item is voor zakkenrollers, maken vakantiegangers ook veel meldingen van schade.
  3. Diverse bagageartikelen – Van spellen tot boeken of kinderwagens, het is bijzonder wat mensen kwijtraken op vakantie.
  4. Koffers en tassen – Het gaat vooral om de tassen en koffers zelf en niet zozeer om de inhoud. De declaraties die hiervoor binnenkomen gaan vaker over beschadigingen.
  5. Kleding en schoenen – Soms worden ze gestolen of in andere gevallen verloren of beschadigd.
  6. Belangrijke documenten – Paspoorten en rijbewijzen worden vaak gemeld als verloren. Omdat je in het buitenland bent, is dat extra onhandig. Gelukkig kan je reisverzekering je helpen met vervangende documenten wanneer je deze items kwijtraakt.
  7. Vervangende bagage – Soms kan het gebeuren dat een luchtvaartmaatschappij je bagage kwijtraakt. Mocht dat langer dan 24 uur duren, heb je recht op een vergoeding voor de eerste benodigdheden. Helaas kan het ook voorkomen dat je die gekochte items verliest.
  8. Kostbaarheden – Sieraden, horloges en elektronica vallen onder deze noemer.
  9. Hobby- en sportartikelen – Naast dat je ze kwijt kunt raken, zijn het ook gewilde items voor dieven. Een dure uitrusting voor watersport is bijvoorbeeld roofgoed.
  10. Foto- en videoapparatuur – Behalve dat ze vaak worden verloren of gestolen, zijn het ook kwetsbare items. Daarom wordt ook vaak kapotte apparatuur gedeclareerd.

Wat ben jij weleens verloren op vakantie?

Lees ook: Aha! Dit is het beste moment om je vakantie te boeken

Bron: ANWB | Beeld: Unsplash