Deze acteurs gaan Máxima en Willem-Alexander spelen in nieuwe Videoland-serie

Máxima

‘Het is een eer en een uitdaging’

Vandaag is er bekend gemaakt welke acteurs koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan spelen in de nieuwe Videoland-serie Máxima. De serie draait om het levensverhaal van onze koningin, waardoor ook alle verschillende landen en plekken waar ze heeft gewoond worden afgereisd tijdens het draaien. Zo wordt er gedraaid in Argentinië, New York, Spanje en Nederland. 

Acteurs

Het is aan de Argentijnse actrice Delfina Chaves en de Nederlandse acteur Martijn Lakemeier de taak om de rollen van koningin Máxima en koning Willem-Alexander op zich te nemen in de nieuwe Videoland-serie. Delfina kunnen we kennen van de Netflix-serie The Secret of the Greco Family en Edha. De actrice kijkt er erg naar uit om de rol van Máxima te vertolken. “Toen Máxima voet zette op Nederlandse bodem, noemde men haar de afgeleide van twee mannen. Wie ze was en wat ze van het leven verlangde, werd door de buitenwereld toegeschreven aan ofwel haar vader en daarna haar prins. Ik vind het geweldig dat de serie nu haar verhaal vertelt, vanuit haar standpunt.”

Ook Gouden Kalf-winnaar Martijn Lakemeier is razend enthousiast en ’twijfelde geen moment’ toen hij werd gevraagd voor de rol. “Een eer en een uitdaging om invulling te geven aan wat zich buiten het zicht van de pers afspeelde in de periode waarin Máxima en Willem-Alexander stapelverliefd op elkaar werden.”

Levensverhaal

Natuurlijk zijn we nu ra-zend benieuwd naar de nieuwe serie, maar we moeten voorlopig nog even geduld hebben. De serie is namelijk vanaf 2024 pas te zien, dus de komende tijd moeten we het doen met tipjes van de sluier die hier en daar opgelicht worden. De dramaserie legt de rollercoaster vast die het begin van de royale romance was. Wat maakt dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert aan een oud Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen niet samen? Wij zetten de popcorn vast klaar!

De opnames van Máxima gaan in juni dit jaar van start, en is vanaf 2024 te zien bij Videoland.

Lees ook: Gaat minister-president Mark Rutte Koffietijd redden?

Bron: RTL Nieuws, Beau Monde | Beeld: NL Beeld

Array