Deze Boer Zoekt Vrouw-boer gaat de politiek in

bastiaan

De boer raakte enthousiast door BBB-boegbeeld Caroline van der Plas

Een oud-deelnemer van Boer Zoekt Vrouw, Bastiaan van ’t Westeinde, gaat de politiek in. Nu er de laatste maanden erg veel roering is tussen de boeren en de Tweede Kamer, heeft de oud-deelnemer besloten om lijsttrekker te worden voor de BoerBurgerBeweging (BBB) tijdens de komende waterschapsverkiezingen in ‘zijn’ provincie Zeeland.

Boegbeeld

Eigenlijk had de 38-jarige boer nooit intenties om de politiek in te gaan, zo liet hij weten aan Omroep Zeeland. Toch raakte hij enthousiast door het BBB-boegbeeld Caroline van der Plas. “Ik heb affiniteit met de onderwerpen waar het waterschap zich mee bezighoudt en ik vind het leuk om daar een goed team voor de assembleren”, aldus Bastiaan. De verkiezingen vinden plaats in maart 2023, tegelijkertijd met de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Dit betekent dat Bastiaan dus nog zeker even de tijd heeft heeft om goede medekandidaten te vinden voor de Zeeuwse tak van de BBB.

Boer Zoekt Vrouw

In het seizoen van 2019/2020 deed Bastiaan mee aan het liefdesprogramma Boer Zoekt Vrouw, waarin het erop leek dat hij zijn grote liefde had gevonden in de 38-jarige, Limburgse Milou. Toch bleek dit niet zo te zijn. Ondanks hun romantische trip naar Lapland liep de relatie na een tijdje jammer genoeg stuk. Dit lag echter niet zozeer aan Bastiaan.

Milou leek namelijk toch niet helemaal op haar plek op een boerderij. “Ik vond het lastig om me te settelen op de boerderij en dat we maandenlang niet in het openbaar mochten verschijnen vanwege het programma”, liet Milou in 2021 weten aan LINDA. “Daarnaast was Bastiaan heel druk en had ik moeite met aarden in Zeeland. Dat, samen met een aantal andere dingen waarin we botsten, zorgde ervoor dat we uiteindelijk uit elkaar zijn gegaan.” Wie weet vindt Bastiaan de ware liefde dit keer in de politiek?

Lees ook: Ook in augustus een klein aantal faillissementen

Bron: Telegraaf, RTL Boulevard | Beeld: Videostill, YouTube KRO NCRV