Deze maand meer reizigers mogelijk via Schiphol door extra beveiligers

schiphol beveiligers

Er moeten deze maand dagelijks 5.000 passagiers meer via de luchthaven reizen dan in juli

Na wekenlange problemen op de Amsterdamse luchthaven, liet Schiphol vandaag eindelijk weten dat zij weer meer reizigers op weg kunnen helpen. Komende maand moeten er dagelijks ruim 5.000 passagiers méér kunnen vertrekken dan in juli. Hier zet Schiphol extra beveiligers voor in.

Extra beveiligers op Schiphol

Eindeloze wachtrijen, koffers die zoek raakten, vertragingen en annuleringen: reizen via Schiphol was de afgelopen weken geen makkie. Verschillende luchtvaartmaatschappijen weken daarom al uit naar andere vliegvelden in de buurt. Maar nu laat Schiphol weten dat zij deze maand fors meer reizigers aan zouden kunnen dan in juli. Hiervoor heeft de luchthaven maar liefst 200 extra beveiligers aangenomen. Hiermee moet er voor reizigers meer ruimte ontstaan.

Aanhoudende drukte

Hier zijn niet direct alle problemen mee opgelost. Vorige maand waren er dagelijks zo’n 13.500 reizigers te veel. NH Nieuws weet te melden dat er met de nieuwe cijfers dagelijks nog ongeveer 1.000 mensen te veel zijn. Dit zijn de reizigers die hun vluchten omgeboekt zien worden naar bijvoorbeeld andere data of andere luchthavens.

Akkoord met luchthaven

Er zijn door Schiphol verschillende maatregelen getroffen om de drukte aan te kunnen. Zo zijn er dus 200 extra beveiligers aangenomen. Ook is er een ‘sociaal akkoord’ gesloten tussen de luchthaven en de vakbonden. Hier is onder andere een zorgtoeslag voor de werknemers in opgenomen. Volgens Schiphol zelf werpen deze maatregelen tegen de drukte en werkdruk hun vruchten af.

Het personeel was vorige maand echter minder optimistisch. Een peiling van vakbond FNV wees toen uit dat zo’n 85% van de ondervraagden zich zorgen maakte. Zij lieten weten dat er niet genoeg mensen zijn om het werk op een veilige en verantwoorde manier uit te kunnen voeren. Bovendien liet 42% weten zich zorgen te maken om de veiligheid van van vluchten en passagiers. Of deze cijfers met de extra beveiligers ook wat aantrekken, zal deze maand blijken.

Lees ook: Veel mensen hebben hun koffer nog altijd niet terug na Schipholstoring

Bron: NOS | Beeld: Brunopress