Déze naam gebruikte prinses Amalia als pseudoniem

Amalia

Láááng geleden, toen zij nog zonder beveiliging over straat kon…

Mocht jij wel eens van een hapje en een drankje genoten hebben bij de Oase Beach Club in Scheveningen, dan zou het best kunnen dat deze je werden geserveerd door niemand minder dan prinses Amalia. De royal kent de eigenaren van de strandtent en heeft meermaals een handje geholpen in de bediening, maar wél onder een schuilnaam natuurlijk. 

Andere tijden

Inmiddels kan prinses Amalia helaas niet meer zonder beveiliging de deur uit, maar een aantal jaar geleden – voor alle ernstige bedreigingen – had onze toekomstige koningin ook gewoon een bijbaantje net als ieder ander. Althans: ze hielp af en toe mee in de strandtent van de ouders van een ‘hele goede vriendin’. In het boek dat ze voor haar achttiende verjaardag in samenwerking met Claudia de Breij schreef, vertelt ze over deze leuke tijd.

Zo deelde de prinses dat ze zich wat ongemakkelijk voelde als ze bij de strandtent (die inmiddels niet meer bestaat) at zonder te betalen. Daarom besloot ze af en toe te helpen tijdens drukke momenten. Een echte horecatijger zal onze kroonprinses naar eigen zeggen nooit worden. “Ik ben wel onhandig, hoor, en geen held met dienbladen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oase Scheveningen (@oase.scheveningen)

Schuilnaam

Om zo weinig mogelijk herkend te worden door gasten, stak Amalia haar haar op of droeg ze het zelfs onder een pet. Daarnaast bleef ze onder de radar door gebruik te maken van een pseudoniem: Claire. Deze schuilnaam kwam uit haar eigen koker en verscheen op bonnetjes van gasten die zij had geholpen. Want zeg nou eerlijk, de naam ‘Amalia’ op de rekening zien roept ongetwijfeld vragen op. De prinses bedacht het pseudoniem zelf en gebruikte ‘m ook tijdens haar werk in een keuken voor twee zomers lang.

Lees ook: Afscheid nemen valt zwaar bij deelnemers Over de Oceaan

Bron: Libelle | Beeld: NL Beeld