Deze nieuwe maatregelen gelden vanaf vandaag op basisscholen

basisschool

Er worden per direct strengere coronamaatregelen ingevoerd

Nadat gister de anderhalvemeterregel per direct werd verplicht, worden nu ook op basisscholen de maatregelen aangescherpt. Het aantal coronabesmettingen op basisscholen is enorm hoog, hierom heeft het demissionaire kabinet besloten om de coronamaatregelen in het basisonderwijs per direct in te voeren. 

Nieuwe maatregelen

Eén van de nieuwe maatregelen is dat ouders niet langer de school binnen mogen. Dit geldt ook bij vieringen als Sinterklaas en kerst. Daarnaast zijn de regels rondom het testen en thuisblijven veranderd. Personeelsleden moeten zich bij klachten laten testen en thuisblijven tot ze een negatieve uitslag hebben. Dit geldt niet alleen voor docenten, ook voor leerlingen met klachten geldt deze regel. Hierbij is het snottebellenbeleid echter een uitzondering, dit houdt in dat kinderen met een neusverkoudheid naar school mogen, behalve als zij klachten krijgen als benauwdheid, hoesten en koorts.

Thuiswerken

In principe moet het personeel vanaf nu thuiswerken, tenzij zij onderwijs moeten geven of op school moeten zijn in belang van de leerlingen. Ook vinden team- en studiedagen niet langer fysiek, maar online plaats. Voor volwassenen geldt daarnaast de anderhalvemeterregel op school, dit geldt voor kinderen niet.

Preventief testen

Behalve bovenstaande maatregelen is het ook van belang dat personeel op scholen zich preventief twee keer per week met een zelftest moet testen. Ook wordt er van scholen verwacht zelf voldoende maatregelen te nemen, zoals het regelmatig ventileren van ruimtes, looproutes aanhouden en gespreide pauzes.

Lees ook: Mogelijk al eerder persconferentie: dit is wat we tot nu toe weten

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels