Deze onderwerpen googelden we afgelopen jaar veel

google

We zochten vooral veel op over de misstanden bij The Voice

Uit de recent gepubliceerde jaarcijfers van Google blijkt dat we afgelopen jaar vooral veel hebben opgezocht over de misstanden bij het tv-programma The Voice of Holland. Er werd massaal gezocht op nieuws over personen die hiermee te maken hadden. 

Betrokken personen bij The Voice of Holland

De meest gegoogelde artiest is Jeroen Rietbergen, de bandleider van de show. Hij wordt verdacht van seksueel overschrijdend gedrag, net als jurylid Ali B, die na Rietbergen het meeste in de zoekopdrachten verscheen. Ook werd er veel gezocht naar vermeende slachtoffers van de misstanden, zoals Nienke Wijnhoven. De vrouw van Ali B, Breghje Kommers, verscheen eveneens regelmatig in Nederlandse zoekopdrachten. Verder wilden veel mensen meer weten over de Youtube-serie BOOS, die de misstanden bij de talentenjacht aan het licht bracht.

Criminele personen

Er werd dit jaar ook vaak gegoogeld op criminele personen en veroordeelde of verdachte beroemdheden. Zo zochten veel mensen op Lil Kleine en Glennis Grace, beide artiesten die werden verdacht van mishandeling. Ook naar Johan Derksen, Marc Overmars en Matthijs van Nieuwkerk waren mensen nieuwsgierig. Daarnaast waren de Netflix-series over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer en The Tinder Swindler populaire onderwerpen in de zoekmachine.

Overleden mensen

Op overleden mensen werd ook veel gezocht het afgelopen jaar. In dat lijstje staan onder andere weerman Piet Paulusma en de Britse koningin Elizabeth. De omgebrachte Gino uit Kerkrade verscheen ook veelal in de zoekopdrachten.

De top tien

De allermeest gegoogelde zoekopdracht was ‘Oekraïne’. In de top tien stonden verder geen onderwerpen gerelateerd aan de oorlog. Wel waren de namen van streamingdiensten erg populair: Viaplay en HBO Max komen namelijk beide voor in het top tien-lijstje.

Lees ook: Misleiding met nepkortingen is niet meer toegestaan

Bron: NU.nl Beeld: Unsplash, Firmbee

Array