Deze stormnamen kunnen we dit seizoen allemaal verwachten

stormnamen

Zit jouw naam ertussen?

Jouw naam overal op het nieuws horen komende herfst? Dat kan zomaar eens gebeuren. De KNMI heeft namelijk een aantal (Nederlandse) namen aan de lijst met stormnamen toegevoegd.

Code rood

Het is september en dat betekent ook de start van het nieuwe stormseizoen. Mochten er stormen over ons land razen dit seizoen, dan krijgen die een naam wanneer ze code oranje of code rood zijn. De eerste storm van het seizoen zal Arwen heten en de tweede Barra. Daarna komt Corrie, die is vernoemd naar de Nederlandse meteorologe Corrie van Dijk. Vervolgens zal Eunice voor een hoop neerslag zorgen, vernoemd naar Eunice Foot, een van de eerste klimaatwetenschappers.

Lijst

Enne, ook typische Hollandse namen als Herman en Tineke zijn opgenomen in de lijst. Herman slaat op de oud-hoofddirecteur van het KNMI, Herman Bijvoet en Tineke is vernoemd naar de Elfstedentochtwinnares in 1986, Tineke Dijkshoorn. En ook Franklin staat op de lijst, vernoemd naar weerpresentator Franklin Kroonenberg, die dit jaar overleed.

Vorig jaar werden er ook al typisch ouderwetse Hollandse namen als Jan, Piet en Gerda voor de stormen gekozen. Dit jaar zit er ook echt een betekenis achter de namen.

Lees ook: Hoe groot is de kans dat je corona oploopt in de sportschool?

Bron: Metronieuws | Beeld: Twitter, Pexels