Diederik Jekel over dreiging RTL Boulevard: ‘Zwichten is onzin’

Jekel reageert op de heftige gebeurtenissen van afgelopen week

Zaterdagavond werd de live-uitzending van RTL Boulevard opgeschort in verband met een ‘ernstige dreiging’. Volgens NRC had de politie berichten onderschept over een mogelijke aanslag met een raketwerper of automatische vuurwapens. Diederik Jekel reageert nu op de afgelasting van het programma.

Dreiging

De studio van RTL Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam werd dit weekend ontruimd in verband met een ernstige dreiging. Coronadeskundige Diederik Jekel hield zijn volgers door middel van een serie Tweets op de hoogte van de hele gebeurtenis.

Gezwicht

“De afgelopen week is een collega van ons neergeschoten en moest ik last minute omdraaien omdat er mogelijk op mijn werk geschoten zou worden”, schrijft Diederik. Hij verwijst naar de aanslag op Peter R. de Vries van vorige week dinsdag. “Veel mensen praten nu over persvrijheid. Sommige mensen vinden dat er gezwicht wordt voor criminaliteit.”

Veiligheid

De uitzending van het programma ging zaterdag, maar ook zondag niet door. “We hebben informatie gekregen van de driehoek van Amsterdam. Dat heeft ons doen besluiten om vanavond niet live uit te zenden vanaf het Leidseplein”, liet een woordvoerder van RTL dit weekend weten. “Over hoe we morgen verder gaan, zijn we nu in overleg. Veiligheid staat boven alles.”

Rust

Veel kijkers van het programma uitten hun ongenoegen over de afgelasting van de uitzending. Ze waren van mening dat RTL Boulevard zou ‘zwichten’ voor de criminaliteit, maar daar is Jekel het niet mee eens. “Ik zie het als hergroeperen en daar is niets mis mee. Zaterdag last minute reageren en vandaag heeft RTL besloten om de redactie rust te geven en maximaal voor hun veiligheid te gaan. Weldra zenden we weer uit vanaf een andere locatie. Zwichten is onzin.” De deskundige laat weten juist trots te zijn op het team van het programma. “Ben trots op RTL dat ze voor onze veiligheid staan. Enorm trots op het team dat door wilt vechten. Al die bikkels. Op de redactie waar tientallen mensen elkaar met alles steunt. Dat we ons stinkende best doen om corona, de rechtstaat, de monarchie etc. te duiden”, aldus Jekel.

Bron: Metronieuws | Beeld: Brunopress