Leuk voor de meivakantie? Diergaarde Blijdorp opent voor 4000 bezoekers

Het gaat om een ‘Testen voor Toegang’-pilot

Dierentuinen zijn nog ten minste tot 11 mei gesloten, maar als onderdeel van ‘Testen voor Toegang’ kan de Rotterdamse diergaarde Blijdorp vanaf nu weer bezoekers ontvangen.

4000 bezoekers

Vandaag mogen 4000 bezoekers weer door de dierentuin struinen. Het betreft een testdag en de dierenliefhebbers moeten zich wel aan bepaalde voorwaarden houden. Zo moeten zij zich maximaal 40 uur voor hun bezoek laten testen en een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs kunnen aantonen.

Volgeboekt

Alle tijdsloten voor vandaag zijn al volgeboekt. Oorspronkelijk zouden 1 en 2 mei ook testdagen zijn, maar hier ziet de dierentuin toch vanaf. Volgens het openingsplan van de overheid moeten alle dierentuinen vanaf 11 mei weer geopend zijn. Zoals altijd is het nog niet zeker of deze versoepeling doorgaat.

Artis en Ouwehands Dierenpark

In Artis mogen vandaag maar liefst 5.000 geteste of gevaccineerde bezoekers de dierentuin in. Ook daar is 30 april een ‘Testen voor Toegang’-dag. Eerder deze maand experimenteerde ook Ouwehands Dierenpark in Rhenen met het toelaten van bezoekers met een negatieve testuitslag.

Lees ook: Het nieuwe reizen: Europees Parlement stemt in met coronapaspoort

Bron: Linda, Artis | Beeld: Pexels