Bijzonder: dieven retourneren gestolen auto van zieke moeder

“Ook wij hebben een hart. Was getekend: de dieven”

Het zal je maar gebeuren: terwijl je met je ongeneeslijk zieke moeder een bezoek aan het ziekenhuis brengt, wordt je auto gestolen. Het overkomt de Italiaanse Rita Damiani. Maar net als alles tegen lijkt te zitten, krijgt dit verhaal een bijzondere twist!

Oproep via Facebook

Wanneer Rita eenmaal thuis is aangekomen na deze onaangename verrassing, post zij een oproep op Facebook. De dieven hebben namelijk niet zomaar een auto gestolen, maar een speciale auto voor rolstoelgebruikers. Hiermee kan haar moeder, die aan Multiple sclerose lijdt, toch makkelijk van A naar B komen. “Leg je hand over je hart, en geef de auto terug,” zo luidt Rita’s bericht.

Viral post bereikt dieven

Het bericht wordt steeds vaker gedeeld, tot deze uiteindelijk helemaal viral gaat en ook de dieven er niet meer onderuit kunnen. Met het retourneren van deze auto zouden ze de 56-jarige moeder van Rita haar mobiliteit teruggeven. Ook heeft de viral post er natuurlijk voor gezorgd dat half Italië nu weet hoe de auto eruitziet. Eventueel doorverkopen is opeens dus een stuk moeilijker.

Binnen 24 uur resultaat

Nog geen dag later wordt de auto teruggevonden mét daarin een bijzonder briefje. “Wij hebben ook een hart. Het spijt ons, we wisten niet van uw situatie. Was getekend: de dieven.” Deze criminelen mogen dan boeven zijn, maar harteloos zijn ze niet. In een Italiaanse krant reageert Rita’s moeder dat ze de dieven vergeeft, maar ook dat ze hoopt dat ze het “niet weer doen”.

 

Actie voor gratis auto

Naast dit bijzondere resultaat heeft de viral post voor meer reacties gezorgd. Zo boden verschillende mensen aan om inzamelingsacties op te zetten voor een nieuwe auto. Hoewel dat nu niet meer nodig is voor Rita en haar moeder, krijgt dit verhaal misschien nog een mooi staartje: Rita heeft nu zelf een inzamelingsactie opgezet. Ze hoopt hiermee een auto met rolstoelaanpassingen te kunnen verzorgen waar andere families gebruik van kunnen maken. Zo heeft een nare situatie al met al een hartverwarmende afloop.

Lees ook: Sintcadeaus worden gestolen, politie brengt zak vol nieuwe pakjes langs

Bron: MetroNieuws, La Repubblica, GoFundMe | Beeld: Piqsels