Dit Europese land heeft als eerste code groen als reisadvies gekregen

Malta

Reizen naar dit land is weer helemaal veilig

Voor mensen die deze zomer graag op reis willen naar het buitenland ziet het er steeds rooskleuriger uit. Steeds meer landen passen het reisadvies aan van code oranje naar geel. Maar één land in Europa heeft het helemaal goed voor elkaar: dat staat vanaf nu weer op groen. 

Groen reisadvies

We zullen je niet langer in spanning houden, we hebben het namelijk over Malta. Het aantal coronabesmettingen en de bezette IC-bedden dalen, waardoor er nieuwe versoepelingen om de hoek komen kijken. Op Malta gaat dat zelfs zo goed, dat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten om de kleurcode van het eiland officieel te veranderen naar groen. Dit betekent dat er geen veiligheidsrisico’s meer zijn – en dat is een heel fijn gevoel als je op vakantie gaat!

PCR-test

Dat Malta nu op groen staat betekent echter niet dat er helemaal geen regels meer zijn. Zo moeten alle reizigers voor vertrek een PCR-test doen en op het vliegveld een negatief testresultaat kunnen aantonen. Eenmaal geland, moet iedereen van vijf jaar en ouder op het eiland een negatieve test kunnen laten zien. Een PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur. De terugkeer naar Nederland verloopt echter wel een stuk makkelijker. Je hoeft je dan niet opnieuw te testen en er geldt ook geen quarantaineplicht.

Nog meer groen

Malta mag dan het eerste Europese land zijn dat op groen gaat, daarbuiten zijn er eerder al twee eilanden op groen gegaan. Zo zien we op de reisadvieskaart van Buitenlandse Zaken dat de Caribische eilanden Saba en Sint-Eustatius groen kleuren.

Lees ook: Goed nieuws: nieuwe versoepelingen gaan eerder in dan gepland

Bron: Metro | Beeld: Pexels