Hilarisch: dit is de faamnaam van 2021 geworden

De meest bijzondere voor- en achternaamcombinatie van ons land

Donderdag was het weer tijd voor de uitreiking van de Faamnaam 2021. Een prijs die Radio 538 elk jaar uitreikt voor de meest bijzondere voor- en achternaamcombinatie van Nederland. En de winnaar is… 

Winnaar

Mette Bus, Mat Ras en Ferry Kuhlman, het zijn namen waar we hartelijk om kunnen lachen. Drie weken geleden zijn 538-dj’s Sander Lantinga en Coen Swijnenberg weer gestart met de verkiezing voor de meest hilarische faamnaam van dit jaar. Luisteraars konden vervolgens stemmen op hun favoriete naam – en dat hebben ze massaal gedaan. Sonne Straal gaat er dit jaar met de prijs voor vandoor!

Andere kanshebbers

Sonne laat hiermee andere pareltjes van namen achter zich. Ben Boute en Joyce de Roo – Bot eindigden op de tweede en derde plaats. Verder waren namen als Wil Bierman, Ron de Bil, Bennie Koekoek, Bas Sillen en Coby Potappel – Stroop in de race voor de titel.

Beste editie ooit

“Deze editie gaat de geschiedenisboeken in als beste editie ooit”, zegt Swijnenberg. “Nog nooit zijn er zoveel geweldige Faamnamen ingezonden en nog nooit is er zoveel gestemd. Meer dan ooit tevoren! En dan een winnares met zo’n mooie, positieve en opbeurende naam. Daar kunnen we alleen maar heel blij mee zijn.”

Sonne is de zevende winnaar van de faamnaam en sluit aan in het rijtje winnaars: Mette Bus, Mat Ras, Jack Pot, Chris Mus, Kenny Boeijen en Ferry Kuhlman.

Lees ook: ‘Het Geluid’ van Qmusic is geraden: Carolien wint 52.800 euro

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash