Dít is de voorlopige weersverwachting voor Koningsdag

weer Koningsdag

Na regen komt…?

Nog maar een paar dagen en dan mogen we alweer proosten op onze koning. En waar de één zich druk maakt om wat ze in hemelsnaam aan moeten, maakt de ander zich zorgen om het weer op de desbetreffende dag. Die laatste groep kunnen we bij deze uit hun lijden verlossen, want dít is de weersverwachting voor Koningsdag.  

Koningsdag 2024

Aanstaande zaterdag is het zover: dan vieren we de 57ste verjaardag van koning Willem-Alexander. De koninklijke familie strijkt dit jaar neer in Emmen, om de boel daar volledig oranje te kleuren. Een mooi feest vol muziek, dans en cultuur. Maar ook voor ons is er natuurlijk reden voor een feestje! En of je nu met een kleedje op de vrijmarkt staat, het feestgedruis in gaat, of gewoon thuis op je balkon een drankje drinkt: een beetje zacht weer is altijd welkom. Maar of we dat ook echt kunnen verwachten?

Weersvoorspelling

Ondanks het wisselvallige weer van deze week, lijken de voorspellingen van Weeronline ons niet in de kou te laten staan. Waar er de afgelopen dagen een aanhoudende koude noorderwind over ons land waaide en het daardoor niet veel warmer werd dan 10 graden, lijkt daar richting het weekend langzaamaan verandering in te komen.

Vanaf vrijdag draait de wind namelijk richting het zuiden en mogen we voorzichtig vertrouwen op iets aangenamere temperaturen. Aan het begin van de avond wordt er gemiddeld een graad of 12 verwacht. ’s Nachts koelt het echter snel af en kan de temperatuur dalen tot 4 graden met kans op buien.

Koningsdag daarentegen valt – zoals het er nu voorstaat – niet in het water. Met 18 graden in het binnenland en 14 in de kustgebieden is het overdag een stuk beter vertoeven. Er is aan het einde van de dag kans op een buitje, maar het overgrote deel van Koningsdag zal droog en overwegend zonnig zijn. Hiep hiep!

Lees ook: Ai: de accijns op benzine gaat volgend jaar fors omhoog

Bron: Nouveau, Weer Online | Beeld: Adobe Stock