Dit is hoe de uitvaart van Prins Philip eruit gaat zien

prins philip

De prins had zo zijn eigen ideeën over zijn uitvaart

De uitvaart van de Britse prins Philip vindt aankomend weekend plaats. Omdat dit soort grote begrafenissen altijd via een uitgebreid vooropgezet plan gaan, weten we nu al wat er staat te gebeuren. En dat is waarschijnlijk net een beetje anders dan je van een Engelse royal verwacht.

Sobere uitvaart Prins Philip

Tijdens zijn leven heeft Prins Philip al duidelijk aangegeven wat hij vooral niet wilde op zijn begrafenis. Zo zou hij als royal eigenlijk een staatsbegrafenis krijgen. Maar hij was daar persoonlijk niet van gediend, en dus staat er dit weekend ‘slechts’ een ceremoniële begrafenis op de planning. Bovendien gelden in Engeland nog volop coronaregels. Ook hierom is de uitvaart een flink stuk simpeler gehouden dan normaal. Al met al krijgt Philip dus inderdaad zijn wens dat zijn uitvaart ‘no fuss‘, of ‘geen gedoe’, zou hebben.

Veranderd draaiboek

Annemarie de Kunder vertelt bij Shownieuws: “In het oorspronkelijke draaiboek staat dat de prins op de dag na zijn overlijden naar St. James Palace gebracht zou worden, op dag zeven naar Queens Chapel, vlakbij Buckingham Palace, en vanuit daar de volgende dag naar Windsor voor zijn bijzetting in St. George’s Chapel.” Dat plan gaat dus niet door. In plaats daarvan blijft prins Philip in Windsor Castle, vlakbij zijn vrouw.

St. George’s Chapel

Zijn uiteindelijke rustplaats zal wel in de St. George’s Chapel zijn. Dit is een kerk op het terrein van Windsor Castle. Wanneer ook koningin Elizabeth komt te overlijden, zullen de twee gezamenlijk worden bijgezet in een aparte kapel binnen de St George’s Chapel. Hier staan ook de kisten met Elizabeth’s vader, moeder, en zusje.

Programma

De uitvaart van Prins Philip vindt zaterdag om 16.00 uur plaats, Nederlandse tijd. Om 15.40 uur wordt de kist met zijn lichaam al vanuit Windsor Castle naar St. George’s Chapel verplaatst. Daar komt de kist om 15.53 uur aan. Om 16.00 uur houdt het hele land vervolgens een minuut stilte en beginnen de plechtigheden.

Lees ook: Conflict in berichten prinsen William en Harry na overlijden prins Philip?

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Instagram @theroyalfamily