Dit is wanneer je geld van de Belastingdienst op je rekening kunt verwachten

Belastingdienst

Krijg je geld terug na je belastingaangifte? Dan wil je dit vast weten

Het is weer de periode van het jaar waarin we belastingaangifte moeten doen. Heb jij de aangifte al verstuurd en krijg je geld terug van de Belastingdienst? Enorm fijn! Maar je bent vast ook heel benieuwd wanneer je het geld op je rekening kunt verwachten. Wij praten je bij. 

Geld betalen of geld terug?

Nadat je belastingaangifte hebt gedaan, laat de Belastingdienst je in de aanslag inkomstenbelasting weten of je geld terugkrijgt of juist moet betalen. Heb je de aangifte voor 1 april verstuurd? Dan kun je deze brief voor 1 juli verwachten. Als je geld terugkrijgt van de Belastingdienst, kun je dit daarna binnen een week op je rekening verwachten.

Binnen drie maanden

Heb je iets later belastingaangifte gedaan? Ook dan is er nog een kans dat je voor 1 juli een brief krijgt. “Meestal lukt het ook wel om de mensen die vóór 1 mei aangifte doen, voor 1 juli een bericht te sturen. Al kunnen we daar geen garantie over geven”, zegt de Belastingdienst tegen het AD. Zij streven ernaar om iedereen binnen drie maanden te informeren.

Met terugwerkende kracht

Wist je overigens dat je ook met terugwerkende kracht belastingaangifte kunt doen over de afgelopen vijf jaar? Wanneer je (nog) geen aangifte hebt gedaan omdat je geen brief hebt ontvangen, kan het alsnog lonen om dit te doen. Door simpelweg in te loggen in het aangifteprogramma of via de Belastingaangifte-app en alle stappen te doorlopen, zie je of je eventueel geld terugkrijgt.

“Dan zie je onderaan de streep of je geld terugkrijgt of niet. Zolang je de aangifte niet verstuurt, gebeurt er ook niets”, zegt de persvoorlichter van de Belastingdienst. Goed om te weten!

Lees ook: Moet je verplicht meewerken aan een tassencontrole in de supermarkt?

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock