Dít land keert na tien jaar mogelijk terug op het Eurovisie Songfestival

Songfestival turkije

Het land deed in 2012 voor het laatst mee

Het Eurovisie Songfestival is alweer een paar weken geleden, maar inmiddels wordt er alweer gewerkt aan de voorbereidingen voor volgend jaar. Zo wordt er ook gekeken naar welke landen volgend jaar mee kunnen doen, en het zou zo maar eens kunnen dat Turkije na tien jaar weer terugkeert op het Songfestival!

Laatste keer

Op dit moment onderhandelt de European Broadcasting Union (ENU) namelijk met de Turkse nationale omroep TRT, om te kijken of een eventuele terugkeer van Turkije op het festival mogelijk is. Het land deed in 2012 voor het laatst mee. “Hoewel de Turkse TRT sinds 2012 niet meer mee heeft gedaan aan het Eurovisie Songfestival, weten we dat er nog steeds een gigantische interesse vanuit Turkije is voor het festival”, meldt de EBU.

Fans

Ook kent Turkije een hoop fans van het liedjesfestijn die het wel zien zitten om weer mee te doen. Zo legt EBU uit: “Dat wordt benadrukt door de grote betrokkenheid van Turkse fans op onze sociale kanalen. Met dat in gedachten zijn we in contact met de TRT met het doel om Turkije terug te brengen. We zouden het land erg graag weer verwelkomen, mocht het besluiten weer mee te doen.” Wij zijn benieuwd!

Winnaar

Turkije won in 2003 met Sertab Erener, die het nummer Every Way That I Can zong. In 2012 besloot het land dus om het eerst volgende jaar niet terug te keren, omdat ze het niet eens waren met de nieuwe manier van loten voor de startvolgorde. Hierdoor was Can Bonomo met Love Me Back in 2012 dus het laatste optreden van het land. Bekijk hieronder het winnende optreden uit 2003.

Lees ook: Dries Roelvink werkt aan Songfestivalnummer

Bron: HLN | Beeld: Brunopress