Dít programma gaat Koffietijd vervangen

Koffietijd

Het einde van een tijdperk

Na ruim twaalf jaar was afgelopen vrijdag de laatste aflevering van Koffietijd te zien. Het programma keert, tot teleurstelling van veel fans, niet meer terug op de buis. Maar wat is er dan vanaf nu te zien om 10.00 uur op RTL 4?

Tegenvallende kijkcijfers

Op 1 november vorig jaar kwam RTL met verdrietig nieuws voor Koffietijd-fans: het programma zou na ruim twaalf jaar stoppen. Het tekort aan kijkers was voor de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij, die het programma sponsoren, reden genoeg om een einde te breien aan een tijdperk. Zonder de bijdrage van deze initiatiefnemers was het voor RTL niet meer mogelijk om het programma voort te zetten. “Elke doordeweekse ochtend brengt ons team van presentatoren op een ongedwongen manier warmte en gezelligheid de huiskamers binnen. We vinden het dan ook jammer dat we na mei afscheid gaan nemen van deze iconische titel, maar we begrijpen de keuze van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij”, zei Peter van der Vorst, Directeur Content RTL, daarover.

Vervanging

Was je een trouwe Koffietijd-kijker, dan zul je het vanaf nu dus met een ander programma moeten doen. Om 10.00 uur is op RTL 4 nu namelijk de herhaling van de laatste aflevering van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven te zien. Dat programma werd eerst altijd om 12.00 herhaald, maar is nu verschoven naar koffietijd, 10.00 uur dus. Om 12.00 uur kun je vanaf nu kijken naar ER, de stokoude, Amerikaanse ziekenhuisserie. Heel wat anders dan Koffietijd, maar het is niet anders!

Lees ook: Loretta Schrijver en Quintry Trustfull reageren op einde Koffietijd

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RTL