Dit was de populairste provincie op Funda in 2022

funda

Vooral het noorden bleek populair

Was je dit jaar op zoek naar een woning? Dan is dat waarschijnlijk geen makkelijke zoektocht geweest. Op huizenplatform Funda werden in 2022 in totaal 840 miljoen zoekopdrachten gedaan. Met als populairste stad: Groningen.

Meeste aanbod in andere provincies

Op de provincie Groningen werd volgens NU.nl het meest gezocht, maar dit was niet de plaats waar de meeste woningen te koop stonden. In de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland waren de meeste huizen te vinden op Funda. Toch gaf de gemiddelde woningzoeker de voorkeur aan Groningen, met daaropvolgend Drenthe en Friesland. Qua steden was Amsterdam het populairst, gevolgd door Den Haag en Rotterdam.

Meest bekeken woning

De woning die het meest bekeken is op het platform is een voormalig boswachtershuisje in het Friese Dronryp. Deze woning van slechts 50 vierkante meter is omgeven door water, waardoor het alleen per boot te bereiken is. Inmiddels is er een koper gevonden voor dit huis.

Opvallende filters

Ook de gestegen woningprijzen waren duidelijk zichtbaar in de zoekopdrachten op Funda. Waar mensen vorig jaar gemiddeld maximaal zo’n 300.000 euro wilden betalen voor een huis, werd dit jaar met name gezocht op huizen van een ton hoger. Daarnaast werd er door woningzoekers 142 procent vaker gefilterd op ‘energielabel’ dan in 2021. Daarbij werd voornamelijk op energielabel A gezocht.

Lees ook: We krijgen dit jaar minder oliebollen voor hetzelfde geld

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash, Tierra Mallorca