Dit zijn de populairste kattennamen van 2022

kattennamen

Zit de naam van jouw viervoeter ertussen?

Heet jouw kat Simba, Luna of Coco? Dan ben je helaas niet erg origineel in het verzinnen van een kattennaam, want deze namen staan in de top 10 van populairste kattennamen van 2022. Nog leuker: er is ook een lijstje gemaakt met de meest merkwaardige namen. 

Geen verrassing

Dierverzekeraar Petplan registreert jaarlijks welke namen baasjes aan hun huisdieren geven. Vergeleken met andere jaren is de top 10 kattennamen niet heel verrassend: Luna en Simba staan al jaren bovenaan, al heeft Luna nu de eerste plaats van Simba ingenomen. Ook veel honden luisterden in 2022 naar de naam Luna.

De gehele top 10

 1. Luna
 2. Simba
 3. Nala
 4. Pip
 5. Coco
 6. Bella
 7. Max
 8. Lola
 9. Milo
 10. Mia

Merkwaardige namen

Er waren afgelopen jaar ook een aantal baasjes die wel érg origineel wilden zijn met de naam voor hun kat. Namen als ‘Biertje’ en ‘Bapaootje’ niet uitgesloten. Hieronder de gehele top 10 merkwaardige kattennamen:

 1. Crypto
 2. Wasabi
 3. Barkie
 4. Sjakert
 5. Berlusconi
 6. Miauwmiauw
 7. Smeagol
 8. Biertje
 9. Kitkat
 10. Bapaootje

Meer lijstjes

Petplan bracht ook lijstjes voor de meest stoere, schattige en zelfs oer-Hollandse poezennamen in kaart. Schattige namen in 2022 waren bijvoorbeeld Moppie, Pluisje en Snoetje. Sommige katten kregen een stoere naam, zoals Storm, Rambo of Lucifer, en enkele baasjes kozen voor de Hollandse namen Piet, Truus of Klaas-Jan. Tja, ieder zo z’n ding!

Lees ook: Op deze manier voorkom je dat er vogels tegen je raam aanvliegen

Bron: RTL Nieuws, Petplan | Beeld: Pexels