Dit zijn de presentatoren van het Eurovisiesongfestival

Het aftellen is begonnen!

De voorbereidingen voor het Eurovisiesongfestival 2023 in Liverpool zijn al in volle gang. Nederland zal vertegenwoordigd worden door Mia Nicolai en Dion Cooper en ook de presentatoren van het liedjesfestijn zijn vandaag onthuld.

Presentatoren

BBC heeft vandaag bekendgemaakt wie de eer hebben gekregen om het songfestival dit jaar te presenteren. Britse talkshowhost Graham Norton, Oekraïense zangeres Julia Sanina, de Britse actrice Hannah Waddingham en de Britse zangeres en presentatrice Alesha Dixon zijn de gelukkigen geworden. Op 9 en 11 mei zullen de halve finales gepresenteerd worden door de vrouwen. Graham is er alleen bij tijdens de grote finale op 13 mei.

Oude bekende

Graham is absoluut geen onbekende bij het Eurovisiesongfestival. Sinds 2009 geeft hij namelijk commentaar in de finales voor de Britse omroep BBC. “Elk jaar dat ik betrokken ben was het een grote eer. Dit jaar wordt nog veel specialer. Ik voel een grote verantwoordelijkheid om onze Oekraïense collega’s trots te maken”, vertelt hij over de nieuwe presentatieklus. Actrice Hannah Waddingham kan je misschien kennen van haar rol in de serie Ted Lasso. Alesha Dixon is een doorgewinterde presentatrice bij BBC en ook was ze jurylid van Strictly Come Dancing en Britain’s Got Talent. En Julia Sanina is de zangeres van de Oekraïense band HARDKISS.

Nederland

Dion Cooper en Mia Nicolai gaan Nederland dit jaar vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Het duo maakt volgende week bekend met welk liedje ze zullen gaan optreden. Beide artiesten zijn bij het grote publiek namelijk nog niet heel bekend. Maar niemand minder dan de Songfestivalwinnaar van 2019, Duncan Laurence, heeft in elk geval het volste vertrouwen in het duo. Zo omschreef hij Dion Cooper als een ‘doorzetter’, en ‘een hele harde werker met een killer stem’. Sterker nog: Laurence heeft het duo zélf aangedragen bij de selectiecommissie.

Lees ook: Familie Jelies uit Een Huis Vol onthult spannend project

Bron: RTL Boulevard | Beeld:  NL Beeld / BrunoPress