Dit zijn de winnaars van het Televizier-gala 2022

Gouden Televizier-Ring Gala 2022

Deze mensen gingen met een prijs naar huis

Heel bekend Nederland was vanavond aanwezig bij de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring. Deze talenten gingen uiteindelijk niet met lege handen naar huis, maar wisten een van de vele felbegeerde prijzen te scoren.

Gouden Televizier-Ring

Voor de televisieprijs der televisieprijzen waren de programma’s De Bevers (RTL5), Even tot Hier (BNNVARA) en Het Jachtseizoen (SBS6) genomineerd. Na een hoop tromgeroffel kregen we te horen dat Even tot Hier de meeste stemmen in de wacht heeft gesleept. Van harte!

Televizier-Ster Acteur

Kans maken op een Televizier-Ster? Dan zit je goed met ’n rol in een misdaadserie, zo bleek dit jaar. De genomineerden voor de Televizier-Ster Acteur waren Angela Schijf (Flikken Maasricht), Tygo Gernandt (óók Flikken Maastricht) en Frank Lammers (Undercover). Uiteindelijk was het voor Frank Lammers een schot in de roos!

Televizier-Ster Online-Videoserie

Het draait niet allemaal meer om televisie nu er online ook zó veel leuks te bekijken valt. PolitievlogOpen Kaart en Onmogelijk waren de drie online-videoseries die kans maakten op een Televizier-Ster. Robbert Rodenburg van de serie Open Kaart stond uiteindelijk met de prijs in handen op het podium.

Televizier-Ster Impact

Welk programma maakte dit jaar iets los in de Nederlandse samenleving? De kanshebbers op de Impact-prijs waren de #BOOS-aflevering over The Voice, Goede Tijden Slechte Tijden en Make up Your Mind. De ster is gegaan naar #Boos: This is The Voice of Holland. 

Televizier-Ster Presentator

Stevige concurrentie voor deze ster! Er waren maar liefst vijftig (!) presentatoren in de race voor een nominatie. André van Duin, Raven van Dorst en Tim Hofman schopten het tot de laatste drie kanshebbers. Wie er uiteindelijk gewonnen heeft? Tim Hofman (Over Mijn Lijk)!

Televizier-Ster Talent

Welke talenten sprongen dit jaar in het oog? Het was een spannende strijd tussen Giel de Winter (Het Jachtseizoen), Soy Kroon (The Passion) en Splinter Chabot (SPLNTR!), en het is Soy Kroon die zich toch echt het talent van 2022 mag noemen. Niet verkeerd!

Televizier-Ster Jeugd

Tot slot: ook het allerbeste jeugdprogramma van het jaar werd beloond met een Ster. De kanshebbers waren Hallo, ik heb kanker (EO), Hands Up (KRO-NCRV) en Steken en Prikken (BNNVARA). Jongeren stemden massaal op Hallo, ik heb kanker. 

Aan alle winnaars: van harte gefeliciteerd! Aan iedereen die net naast de prijzen greep: niet getreurd, jullie zagen er stuk voor stuk prachtig uit. Da’s ook wat waard in de wereld van de glamour.

Lees ook: Kijkers Steenrijk, Straatarm twijfelen aan Temptation Island-koppel

Bron: Televizier | Beeld: BrunoPress