Aha: dit zingen ze dus in The Lion King’s Circle of Life

Circle of Life

Wow, dit hadden we niet verwacht

We kennen allemaal het iconisch nummer Circle of Life uit The Lion King. Het openingsnummer van de film is een echte klassieker, die bijna iedereen kan meezingen. Maar wat zingen ze nou eigenlijk echt? De betekenis is in ieder geval iets minder diepgaand dan wij hadden verwacht. 

The Lion King

Naaaaaatsingonjaaa! Uh ja, bijna. Het mag dat wel niet de juiste tekst zijn die iedereen meezingt, we weten allemaal meteen om welk nummer het gaat. Het intro van Circle of Life staat in ons collectieve geheugen, al weet eigenlijk niemand wat we nou echt zingen. Als we moeten gokken, denken we dat het nummer vol emotie zit en een diepgaande betekenis heet. Dit past immers goed bij de filmscène. Het nummer, dat gemaakt is door Elton John en Tim Rice, heeft zeker een betekenis. Maar die diepgang? Daar hadden we toch iets meer van verwacht.

De songtekst

De grootste deel van Circle of Life is Engelstalig, op het begin na. De intro is namelijk in Zulu, een Zuid-Afrikaanse taal, geschreven. In de film wordt dit deel gezongen door de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M. en actrice Carmen Twillie. Maar wat zingen ze nu eigenlijk? Dit is de originele songtekst:

Nants ingonyama bagithi Baba Sithi uhm ingonyama.
Nants ingonyama bagithi baba Sithi uhhmm ingonyama Ingonyama Siyo Nqoba Ingonyama Ingonyama nengw’ enamabala.

Betekenis

Als we de intro naar het Nederlands vertalen, blijkt dat er een wel heel simpele betekenis schuilgaat achter het iconische nummer. Dit is de vertaling:

Hier komt een leeuw, vader, oh ja, het is een leeuw.
Hier komt een leeuw, vader, oh ja, het is een leeuw. Een leeuw die we gaan veroveren, een leeuw, een leeuw en een luipaard komen naar deze open plek.

‘Niet erg creatief’

Niet iedereen is even enthousiast over deze eenvoudige betekenis. Niemand minder dan Billy Eichner (Timon) en Seth Rogen (Pumbaa) hebben de songtekst zelfs al eens flink door het slijk gehaald. In een interview met Capital FM noemen zij de songtekst ‘niet erg creatief’ en ‘lui geschreven’. Ai… Desondanks zullen de meeste mensen Circle of Life vol enthousiasme blijven meezingen, want het blijft een prachtig nummer!

Lees ook: Ai: dit horrordetail hebben we altijd gemist in ‘The Lion King’

Bron: Vriendin | Beeld: Videostill YouTube DisneyMusicVEVO