DJ Martin Garrix opnieuw rijkste BN’er onder de 40: dít is zijn vermogen

Wow!

Tijdschrift Quote komt ieder jaar met een lijst van de rijkste Nederlanders onder de 40 jaar. In dat lijstje staan veel jonge mensen, die keihard aan de weg timmeren. Uiteraard staan daar ook een heleboel BN’ers tussen, en dit jaar is dj Martin Garrix onder hen opnieuw de rijkste.

Martin Garrix

We kennen Martin Garrix natuurlijk van grote hits als In the Name of Love, Scared to be Lonely en High on Life. Zijn muziek is allang niet meer alleen in Nederland een groot succes, ook over de grens is Martin Garrix een superster. Enne, dat muzikale succes heeft de dj geen windeieren gelegd op financieel gebied. Hij mag zichzelf namelijk opnieuw de rijkste BN’er onder de 40 jaar noemen. Hoewel het totale vermogen van de rijkste selfmade miljonairs met ruim 3 miljard euro is gedaald, is het vermogen van Martin Garrix juist gegroeid. Zijn net worth wordt nu geschat op 50 miljoen euro, tegenover 48 miljoen vorig jaar, en daarmee heeft hij een 29e plek op de lijst te pakken. Ka-ching!

Ook andere dj’s doen het goed en zijn terug te vinden in de lijst. Zo mogen Afrojack, Hardwell en Sam Feldt zich ook onder de honderd jonge, rijkste selfmade miljonairs scharen.

Vrouwen in de lijst

Dit jaar staan er ook zes vrouwen op de lijst. Vorig jaar waren dat er nog slechts vier. De helft daarvan zijn BN’ers. Zo vinden we modeonderneemster Nikkie Plessen terug op plek 45. Model Doutzen Kroes heeft de 67e plek te pakken en tot slot staat onderneemster Negin Mirsalehi, bekend van het merk Gisou, op plek 75 in de top 100. Een knappe prestatie!

De eerste plek

Om op de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs-lijst van Quote te komen moeten de ondernemers het vermogen zelf hebben verdiend. En hoewel het totale vermogen dit jaar dus lager ligt, is de ondergrens wel omhooggegaan. Die ligt nu op 17 miljoen euro, ten opzichte van 15 miljoen vorig jaar. Wie er op de eerste plek staat? Dat is Job van der Voort. Hij is oprichter van Remote.com, een onderneming die bedrijven helpt om personeel aan te nemen in landen waar ze zelf niet aanwezig zijn. Zijn vermogen wordt geschat op maar liefst 600 miljoen!

Lees ook: Met dit trucje zorgen supermarkten ervoor dat jij meer geld uitgeeft

Bron: RTL Boulevard, Quote, Grazia | Beeld: Videostill YouTube, Tiktok @uncoveredjourneys