Dochter Hugo de Jonge wil niet meer samen met haar vader over straat

Hugo de Jonge

Het is niet altijd leuk om zo’n bekende vader te hebben

Demissionair minister Hugo de Jonge krijgt als ‘coronaminister’ flink wat voor zijn kiezen. Hij heeft veel werk en een heleboel moeilijke keuzes op zijn bordje, maar ook op privégebied is er veel veranderd. De Jonge kan inmiddels niet meer normaal over straat, en dat zorgt ervoor dat zijn dochter niet meer samen op stap wil. 

Onder vergrootglas

Hugo de Jonge is zelf ook opgegroeid onder een vergrootglas. Als zoon van een dominee waren de ogen vaak op het gezin gericht. Zijn eigen kinderen maken nu echter hetzelfde mee met hún vader. In de nieuwste LINDA. vertelt de minister dat al die aandacht langzamerhand zijn tol begint te eisen. Zo wil zijn dochter, Sarah, tegenwoordig liever niet meer met haar vader over straat. Een ‘uitje’ naar de supermarkt slaat ze dan ook al snel af, omdat haar vader voortdurend door mensen wordt aangesproken. En dat is ook voor Hugo zelf niet altijd prettig. “Er zijn wel momenten waarop ze thuis graag zouden willen dat ik een normale baan had gehad”, geeft de politicus toe in het blad.

Thuisfront

De Jonge vertelt dat hij op zaterdag niet eens rustig langs het voetbalveld kan staan als zijn zoon een wedstrijd heeft. En dat is niet alleen omdat hij zo’n drukke baan heeft. Om de haverklap komen er mensen die hun hart willen luchten, waardoor hij de voetbalwedstrijd amper kan volgen. “Als deze crisis mij één ding duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat niets belangrijker is dan het thuisfront. Daar ben ik veilig”, stelt de minister. “Daar word ik gesterkt in de overtuiging dat ik me niet moet laten afleiden door alle zijwind die kan komen in de vorm van kritiek, intimidatie en zelfs bedreiging.”

‘Het is heftig’

Hoewel Sarah liever niet meer met haar vader over straat gaat, wordt de coronaminister nog wel volop gesteund thuis. Dankzij die steun van zijn vrouw Mireille en zijn kinderen, kan hij rechtop blijven staan en koers houden. De Jonge heeft dan ook geen spijt van zijn keuze om het stokje van Bruno Bruins over te nemen. “Het is heftig, daar ga ik echt niet stoer over doen”, geeft hij toe. “Ik realiseer me maar al te goed dat ik beslissingen moet nemen die enorme gevolgen hebben in het leven van mensen. Dat is ontzettend moeilijk, maar tegelijkertijd mooi om te mogen doen.”

Lees ook: Kun je de griepprik en het boostervaccin vlak na elkaar krijgen?

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress