Zo ziet de dochter van Jan Peter Balkenende eruit

Wat een prachtige dame!

Het is al even geleden sinds Jan Peter Balkenende onze minister-president was. De politicus diende van 2002 tot en met 2010 als premier en werd in die jaren vaak samen met zijn dochter Amelie gespot. Amelie is met haar 22 jaar inmiddels een volwassen vrouw en wat ziet ze er prachtig uit!

Volwassen vrouw

Amelie was slechts drie jaar oud toen haar vader premier van Nederland werd. Inmiddels is de dochter van Jan Peter Balkenende 22 jaar oud en ziet ze er vanzelfsprekend heel anders uit dan toen ze regelmatig met haar vader in de spotlights verscheen. Op social media deelt Amelie regelmatig mooie kiekjes van zichzelf. Zo weten we onder andere dat ze studeert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, dat ze van paarden houdt en dat ze regelmatig op reis gaat.

‘De dochter van’

Wil je haar opzoeken? Dan kom je met de naam Amelie Balkenende niet ver. Nee, Amelie draagt de achternaam van haar moeder: Hoogendijk. Haar moeder was de eerste vrouw van een premier die ervoor koos om haar eigen achternaam te behouden en dus niet die van haar man. In 2018 werd bekend dat Amelie haar achternaam had veranderd in die van haar moeder. Ze wilde namelijk niet langer alleen bekendstaan als ‘de dochter van’. Aha!

Zo ziet de dochter van Jan Peter Balkenende eruit:

Lees ook: Zien: zo ziet de zus van Quinty Trustfull eruit

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress