Doel inzamelingsactie Hebe al na een dag bereikt

Hebe

‘Dit is hartverwarmend voor de familie’

Het verschrikkelijke nieuws van de 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne (26 jaar) liet niemand ongeroerd deze week. De twee kwamen bij een auto-ongeluk om het leven en waren dagenlang vermist. Om het meisje een waardig afscheid te geven, zijn vrienden van Hebe’s familie gisteren een inzamelingsactie gestart. Het doel van 50.000 euro werd in minder dan een dag al bereikt.

Vrienden van Hebe’s ouders hoopten 50.000 euro in te zamelen. Dat doel werd in 21 uur zo goed als bereikt, maar de initiatiefnemers vonden dat meer dan genoeg. Uiteindelijk werd de crowdfunding met 48.917 euro op de teller stopgezet. Er kan dus niet meer worden gegeven.

Ruimte

Ellen Gerritsen en Thierry Thijssen, initiatiefnemers van de crowdfunding, waren overweldigd door de steun vanuit alle hoeken van Nederland. “Jullie hebben binnen 1 dag bijna 50.000 euro gedoneerd. Daarmee sluiten we onze actie voor de familie van Hebe”, schreven zij op de crowdfundingspagina. “Enorm veel dank voor jullie bijdrage, reacties en steunbetuigingen. Dit is hartverwarmend voor de familie en gaat ze de ruimte geven die nu zo hard nodig is.”

Met het geld kan een prachtige uitvaart voor het omgekomen meisje worden verzorgd. Ook is het geld bedoeld om de ouders van Hebe komende tijd te ondersteunen. Zij werken namelijk als zzp’er, maar door het vreselijke verlies zijn zij voorlopig niet in staat om te werken. Dat betekent dat zij voorlopig ook geen inkomen hebben.

Vermist

De 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne vertrokken afgelopen maandag vanuit Raamsdonkveer naar het huis van het meisje in Vught. Hier zijn ze echter nooit aangekomen. Maandagavond had de moeder van Hebe al een bericht op Facebook geplaatst over de vermissing en dinsdagavond ging er een Amber Alert uit.

De twee waren voor het laatst gezien op de A59 in Waspik. Hier werd woensdagmiddag een rijstrook afgezet voor het onderzoek. Daarnaast zette de politie grote zoektochten op, gesteund door verschillende vrijwilligersgroepen. Donderdag werden de lichamen van Sanne en Hebe gevonden.

Lees ook: Vragen over ongeluk Sanne en Hebe: ‘Hoe kan een auto ineens verdwijnen?’

Bron: NOS | Beeld: Burgernet