Donny Roelvink openhartig over onzekerheden na kankerdiagnose

Donny Roelvink

‘Je hoort zo vaak dat het ineens terugkomt’, aldus de reality-ster

Bij Donny Roelvink werd eind 2022 teelbalkanker geconstateerd. Hoewel de spierbundel nu weer kerngezond is, heeft de ziekte hem met de nodige onzekerheden achtergelaten. Na zijn behandeling voelde hij zich lange tijd onzeker over zijn lichaam, zo vertelt hij in &C magazine.

Teelbalkanker

In december 2022 stond het leven van Donny van de ene op de andere dag op zijn kop. “En dan hoor je opeens dat je teelbalkanker hebt…”, deelde hij op Instagram vanuit het ziekenhuis. Nadat de Roelvink-telg te horen kreeg dat hij teelbalkanker had, moest hij meteen onder het mes. “Binnen 24 uur een plan van aanpak maken en nu lig ik hier. Na het horen van een positieve CT-scan uitslag (waar gelukkig geen verdere uitzaaiingen waren te zien) ben ik gelijk onder het mes gegaan.”

Onzekerheid

De diagnose kwam voor Donny als een grote schok. “Ik heb even geëxperimenteerd met drank en drugs, maar ik heb zeker negentig procent van mijn leven gedisciplineerd en gezond geleefd”, zegt hij in &C. “Daar doe ik zo mijn best voor, en dan ben ik ineens niet gezond.” Gelukkig zijn de operatie en de verdere behandelingen goed verlopen en is Donny inmiddels weer helemaal gezond. Toch heeft de ziekte voor lichamelijke onzekerheden gezorgd bij de realityster. “Bij elk hoofdpijntje of hoge hartslag dacht ik: ik heb weer kanker”, zegt hij eerlijk.

Optimistisch blijven

“Je hoort zo vaak dat het ineens terugkomt bij mensen en helemaal fout is”, legt Donny uit. “Maar hoe langer het geleden is, hoe minder ik ermee bezig ben.” Donny probeert optimistisch te blijven. Dat de kanker ‘geen al te kwade variant’ was helpt hierbij. “Maar als er een brief op de mat valt met wanneer de eerstvolgende controle is, voel ik me, héél toevallig, wel altijd ineens niet lekker en heb ik weer pijn in mijn kruis. Dat wel.”

Lees ook: Familie Mark Gillis geeft gezondheidsupdate: ‘De vooruitzichten zijn goed’

Bron: Grazia, &C, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld