Door latere prijswijziging wordt elektriciteit Essent twintig procent duurder

essent

De prijzen gaan binnenkort behoorlijk omhoog

Energieleverancier Essent heeft de tarieven deze maand niet opgeschroefd. Dat heeft gevolgen voor de maand november. Inmiddels is namelijk bekend dat stroom bij hen in november bijna twintig procent duurder wordt dan het geval zou zijn geweest als ze de tarieven eerder hadden verhoogd.

Niet aan de regels gehouden

Vorige maand maakten verschillende energieleveranciers, waaronder Essent, bekend dat ze hun tarieven per 1 oktober behoorlijk zouden verhogen. Toezichthouder ACM stak daar echter een stokje voor: de leveranciers waren te laat met hun aankondiging. Zulk nieuws moet namelijk minimaal dertig dagen van tevoren worden gebracht en daar hebben ze zich niet aan gehouden.

De energieleveranciers vinden daarentegen dat ze wel aan de regels hebben voldaan. Toch hebben ze besloten om de prijsverhogingen uit te stellen. Onder andere Greenchoice en Eneco voerden daarom geen verhoging van de tarieven meer door.

Behoorlijke stijging

Bij Essent is het nu wel zo dat de energie duurder wordt dan ze vorige maand aankondigden. Bij klanten die een contract hebben met een variabel tarief, gaat dat tarief met maar liefst 19 procent omhoog. Ook de prijs voor gas gaat omhoog, met 8 procent. Mensen die al lang klant zijn bij Essent, zullen een minder hoge stijging van hun tarief zien omdat ze korting krijgen. Essent wil met de verhoging in de laatste twee maanden van het jaar net zoveel extra inkomsten hebben als in de situatie waarin ze de tarieven per 1 oktober hadden kunnen verhogen. Hoewel hun klanten dus nog een maand langer profiteren van relatief voordelige tarieven, zullen ze vanaf november diep in de buidel moeten tasten.

Lees ook: Lief nieuws: André van Duin wil trouwen met vriend Fernando

Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash, Matthew Henry