Door storing konden mensen massaal goedkoop tanken in Eindhoven

Het prijsverschil met de dichtstbijzijnde pomp was 59 cent

De benzineprijzen stijgen steeds meer en een onbezorgd ritje is helaas niet meer zo goedkoop als vroeger. Toch is dit niet overal in Nederland zo. In Brabant was er gisteren namelijk een tankstation waar het wel héél goedkoop was om te tanken. Automobilisten pakten massaal hun kans en stonden zelfs in de file voor deze goedkope tankplek.

Tankstation DCB

Eindhoven was gisteren de plek om naartoe te gaan voor een goedkope volle tank. Bij Tankstation DCB kostte benzine namelijk 1,449 euro per liter, en diesel maar 1,109 euro per liter. Het prijsverschil met de dichtstbijzijnde pomp was 59 cent, meldt RTL Nieuws.

File

De lage prijzen gingen als een lopend vuurtje en al snel ontstond er een file naar het tankstation. Veel mensen pakten hun kans en kwamen met een jerrycan aanzetten om zoveel mogelijk benzine of diesel mee te kunnen nemen. “Geen idee hoelang het duurt, maar ik ben blij dat ik er op tijd bij ben”, aldus een tevreden klant. Rond 22:00 uur ‘s avonds gingen de prijzen weer omhoog en kostte een liter benzine 1,88 euro. Het is niet duidelijk of er een storing was of dat het om een reclamestunt ging.

Goedkoop tanken

Tijdens de goedkope prijzen, wat ruim een uur heeft geduurd, was er niemand van het tankstation bereikbaar. Ook nu heeft de achterwacht van DCB nog niet gereageerd.

Lees ook: Brandt het benzinelampje in je auto? Zóveel kilometer kun je nog doorrijden

Bron: RTL Nieuws, Omroep Brabant | Beeld: iStock