Dreamschool-rector Erik van ’t Zelfde onder de indruk van zijn nieuwe baan

Erik van 't Zelfde nieuwe baan

‘Het doel heel veel met mij, die baan’, aldus Erik

Erik van ’t Zelfde kennen we natuurlijk allemaal als de rector van het populaire programma Dreamschool. Echter, is hij niet meer te zien in het programma en is hij inmiddels een hele andere weg ingeslagen, zo onthult hij in Op1. Hij houdt zich namelijk veel bezig met daklozen in de Pauluskerk in Rotterdam. 

Daklozen

Hoewel de daklozen een warme plek hebben in de Pauluskerk, weet Van ’t Zelfde ook andere verhalen te vertellen. Zo vertelt hij dat er pas nachtopvang is wanneer het buiten -1 graden is. “Ze slapen dan ’s avonds op straat. Als het 0 graden is en het regent de hele nacht, komen die mensen echt gruwelijk slecht binnen. IJskoud, drijfnat en ze hebben eigenlijk maar een paar basisbehoeften. Thee of koffie, een boterham, douchen en kleding. In zo’n enorm rijk land als Nederland bestaat het dus dat niet ieder mens dat heeft.”

Indruk

En dat de situatie rondom daklozen in Nederland impact op hem heeft gemaakt, maakt hij ook duidelijk. “Het doet heel veel met mij, die baan”, zo vertelt hij. Ook heeft deze nieuwe uitdaging een grote indruk gemaakt. “Ik ben weer enorm onder de indruk van de mensen in de zorg. Ik klaagde in het onderwijs soms over mijn salaris, maar ik houd voorlopig effe m’n mond.”

Van ’t Zelfde zit namelijk in schaal acht van de zorg en heeft zo’n veertig vakantiedagen minder. “Maar als ik naar mijn collega’s kijk, de mensen in de zorg, zij hebben enorm mijn hart. Ze werken keihard, maken allemaal overuren. Dan komt er weer politie binnen en je ziet hetzelfde terug bij de agenten. Ze werken keihard voor de samenleving, ze doen veel voor onze bezoekers, daar zit ook een enorm hart in.”

Lees ook: De Bondgenoten Donna openhartig over Wesley: ‘Hij is een gevoelsmens’

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Videostill Dreamschool